Elmaların saplarını kıvırarak koparıp yerlerine çöp şiş veya varsa renkli çubuk batırın.
Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.
2 su bardağı Toz şekeri 1 su bardağı su ile birlikte ufak derin bir tencereye koyun ve şekeri orta ateşte eritin.
Erimiş şekeri koyulaşana kadar 10-15 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve şeker kaynarken oluşan kabarcıkların yok olmasını bekleyin.
Elmaları teker teker kaynamış şekere batırın ve şekerin fazlasını tencerenin kenarına sıyırın. Elmaları yağlı kağıdın üzerine dizip tepsiyle buzdolabına koyun,
l0 dakika sonra elma şekerleri hazır.
1 yorum:
Nefis gözüküyorlar.Bu tarifte gıda boyası kullanmadın mı?Kıpkırmızı duruyorlar çünkü.Daha önce ben denemiştim başarılı olmadı çabam.Neyse bir dahaki sefer yaptığında arta kalan olursa(dişlenmiş mişlenmiş de farketmez:)))ben yerim getir:))))
Ne zaman dışarıdan satın alsam elma kurtlu çıkıyor çünkü:)))
Yorum Gönder