30 Aralık, 2006

MUTLULUKLARLA..

İYİ VE GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİREREK MUTLULUKLA SAĞLIKLA YENİ YILA GİRMENİZİ DİLİYORUM.ALLAH YENİ YILDA HERKESE AKIL FİKİR VRSİN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN..
ESENKALIN..SEVGİLERLE..

29 Aralık, 2006

ÖRGÜ GÜNLERİ ETKİNLİĞİ...


Örgü Örelim Etkinliği için bekletiyordum yayınlamayı.Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.Böyle bir etkinlik başlatan canım arkadaşım Nurdan'a da teşekkürler..
Daha önce tarifini yazmıştım.aynen yazıyorum yine...
önce istediğiniz büyüklük için zincirinizi çekiyorsunuz.6 zincir çekip 5. zincirin tekli tarafına batıp 5 tane ilmek çıkarıyorsunuz.Yine 5 zincir çekip alt zincire batıyorsunuz.İlk sıra bu şekilde.diğer sıraya geçerken 10 zincir çekip çiçeği yapıyor ve tekrar 5 zincir çekerek alttaki sıradaki çiçeğin orta ilmeğine batıyoruz.sonra hep aynı.dönüşlerde uzun zincir çekerek diğer sıraya geçiyoruzşimdi karışık gelebilir ama resmi iyi incelerseniz anlarsınız sanırım.Bu arada tok duracak kalınlıkta bi ip tvsiye ederim.ince iple çok dağınık oluyor.Hadi kolay gelsin.
BİR BAŞKA PÜF:Şidi yapraklar eşit olmuyor şikayetleri geldi.Daha öncede şişle yapılan bi oya varya onun gibi demişti arkadaşım.Ama ben eşit yapabiliyorum diye şiş kullanmadım.Aynen zincir çekiliyor.6 .zincir şişe takılıyor.Ve bir alt zincire 5 tane daha sıkiğne ile alarak şişe geçiriyorsunuz.çiçekler böylece oluşuyo.şişten çıkarın.6.sına 5 tane zincir çekin.yine aynı şekilde şişe takın ve dibinden birer birer sık iğne ile 6 ilmek çıkarın.yine 6.sına zincir çekip alta zincire batıyoruz.ilk sıra böyle gidiyor.2.sıraya dönerken 11 zincir çekiyor şişe takıyor ve altta yaptığımız işlemi aynen yapıyoruz.ancak 5 zincir çekiyoruz ve çiçğin orta yaprağına batıyoruz bu sıradan itibaren.işte bu kadar.şişle yaparsanız daha muntazam olur.eliniz alışınca sorun olmazda.yinede siz bilirsiniz benden yazması
ŞİŞ YERİNE KALEM KULLANMAKTA ÇOK PRATİK OLUYOR..

28 Aralık, 2006

BU GÜNDEN SEÇMELER

Yeni yıl şarkılarını seslendirirken
Takvimler dramasında masa takvimi şiirini söylerken
3 takvim bir arada
Noel baba dramasında şiirini okurken
Arkadaşlarına heybesindeki hediyeleri dağıtırken
Öğretmenimiz ,sınıf annelerimiz ve çocuklarımız
Noel baba sakalından çok sıkıldı çok

27 Aralık, 2006

SELDA'DAN ...

Seldacığım biraz acele çektik.bizimkide Nilgün Ablası var diye şımardı .böyle bir poz oldu.ama olduğunu anlıyorsundur sanırım.
Canım seldacığım ne desemki valla bilemiyorum.Her biri ayrı güzel.beni çok mahçup ettin.hediyem geldiği sırada komşum nilgün bendeydi.ve kahve içecektik.tabi senin muhteşem tepsinle servisi yaptım her ne kadar kıyamasamda.Ve hemen sana telefon ettik ama nedendir ulaşamadık.bir kaç kez tekrarladım aramamı ama sürekli boş çalıyordu.kesin biryerlerde bırakmışsındır diye düşündüm.
ama şunu söyliyebilirim ki ikimizde bayıldık.çok ama çok güzel hepsi .
Oytun'a özel kurabiyeler için ayrıca oytun2un teşekkürünüde bildiriyim.Ucundan biraz tattırdıda göründüğünden de leziz..
Lavanta torbamda büyük bir özenle yapılmış.
hepsi için ayrı ayrı tekrar tekrar teşekkürler,teşekkürler..
bu arada bu çekilişi organize eden sevgili Pınar'a ve katılan diğer arkadaşlarımada teşekkürler..

19 Aralık, 2006

Grandmother BAGS

Öncelikle dost olmayı bilen herkesin DOSTLUK GÜNÜ'nü kutluyorum.
Bu gün Oytun Paşa'm yılbaşı gösterisi için NOEL BABA seçilmiş .Bir mutlu bir mutlu anlatamam.HOOO HOOO HOOO...deyip geziyor evin içinde..Çocukluk işte ne güzel...
Önümüzdeki hafta olacak gösterileri ve yarın bizler çalışmaya başlıyacağız..
DERYA GİBİ pazartesinden itibaren SHOWTV'de olacakmış.Hadi bakalım hayırlısı..


İsmi biraz size değişik geldi eminim ama.böyle demek istedim.aslında Şükriye Sultan çantası'da diyebilirim..
Bu çanta tamamen atık değerlendirme denebilir.
Allah rahmet eylesin babaanneciğimin hırkasıydı bu.Kendisi örmüştü.Çok güzel örersi.Ben de zaten 5 yaşındayken elime tutuşturduğu şişler sayesinde öğrendim elişini.
Neyse kimselere vermeye kıyamadım ve çanta yaptım kendime..
Bu hırkanın sırt kısmı.Diğer parçalarından ayırdıktan sonra Kullanmadığım hamilelik elbisemin eteğinide astar olarak kestim ve diktim içine.Sonra yanlardan sıkı sıkı diktim.Sapları uzun bi süre önce tahtakaleden almıştım.İki tarafada sapları geçirince işte hazır bizim çantamız...
Üzerinin süslemesini değiştirmeyi düşünüyorum.o zaman yine paylaşırım sizlerle
HÜNERLİELLER güncellendi.

17 Aralık, 2006

TEPSİ ÖRTÜSÜ

Bu rneği daha öncede görmüştünüz sitemde.Şömentable olarak.Yalancı İğne Oyası (görmek için tıklayın)demiştim adına.
Her 2 örnektede bir kez ütülenip bir daha ütülenmeyen iplerden kullandım.
1.SIRA:Plastik halkanın etrafını 48 trabzan doduruyoruz.
2.SIRA:6 tarabzan ara ile 12 zincir çekerek 8 tane kafesimizi yapıyoruz.
3.SIRA:3 sıkiğne-6 tane ilmek uzatıyoruz (dondurma çubuğuna)-3 sıkiğne.sıra sonuna kadar devam ediyoruz.
4.SıRA:Aralara 4 zincir çekiyor ve uzattığımz ilmekleri birbirine bağlamış oluyoruz.
5SIRA:Yine 4 zincir çekerek birbirlerinin ortalarına batarak sıra sonuna kadar geliyoruz.
6.SIRA:bu sırada aynı 4 zincir çekerek sıra sonuna kadar ortalara bat.
7.SIRA:3.zincir çekiyor ve önümüzdeki deliğe bir trabzan yapıyoruz.onun üzerine 3 tane 3'er zincir çekerek pırpırımızı yapıyoruz.yine 3 zincir bir sonraki deliğe batıyoruz.sonra 3 zincir bir sonraki deliğe 1 trabzan.ve trabzanın üzerine yine pırpır.. böyle sıra sonuna kadar devam ediyor..


1.SIRA:5 zincir çekilip halka yapılır.

2.SIRA:12 zincir ara ile 4 tane fıstık yapılır.

3.SIRA:3 tane sık iğne yapılır.4.dondurma çubuğuna takılarak uzatılır.yine yanına sık iğne yapılır çubuğa uzatılır.böyle 6 tane yapıyoruz.ve yine 3 sık iğne ile diğer bölmeye geçiyoruz.yani 12 zincir çekmiştik ya.onun üzerine yapıyoruz bu sırayı.

4.SIRA:Uzattığımız ilmeklerin arası 4 zincir.olacak.sonra 8 zincir.yine uzatılan ilmeklerin arası 4 zincir..sonra 8 zincir....sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.

5.SIRA:Zincirleri 2 sık iğne yapıyoruz 3 zincir yine iki sık iğne.böyle sıra sonuna kadar devam.ve bitti..

HÜNERLİELLER güncellendi.

15 Aralık, 2006

SERUHAN'IN SÜPRİZİ


Canım arkadaşım Seruhan,
Göz vardır gördüğünü sever
gönül vardır görmeden sever
Dost vardır,olmadan verir
dost vardır vermeden alır.
dizeleriyle sanal dostluğumuzun nasılda güzel olduğunu vurgulamış bir kez daha bana.Gerçekten de bazı arkadaşlarla öyle gönül bağımız oluştuki yıllardır yanımızda olan arkadaşlarımızla bile belki böyle hisler hissetmedik.
Bu güzel hediyeleri için canım arkadaşıma bir kez daha teşekkür ediyorum.Gönülden kucaklıyorum.
Çok ama çok teşekkür ederim.Hepsi çok güzel.
Pembe üçgen örümcek şalım.ipi çok orjinal bir harika.
diğer şapka ve atkım desen renk seçimi nefismi nefis.Beni sanalda olsa çok iyi tanımışsın canım benim.
Tarhana için ayrıca çok ama çok teşekkürler.öyle emekli bir işki şimdi ben akşama pişirip güzelce içicem.ama nasıl kıyıcam o uğraşmalara.
Kremin için de çok ama çok teşekkür ederim.
Şu an gerçekten duygularımı ifade edemiyorum.

14 Aralık, 2006

YERLİ MALI YURDUM MALI HERKES ONU KULLANMALI...

Hayırlısıyla bu günü atlattık.O kadar istememe rağmen oytun akşam kusma ve ishalle başlıyan bi rahatsızlıktan dolayı nerdeyse katılamıyordu.ilaç kuvvetine kaldırdım kucakladım götürdüm yavrumu yoksa çok üzülürdü çok..


Oytun ayva rolündeydi.Şiirini okurken
Kağıt tabaklardan hazırladığım etkinlik şapkaları.resimlerini çizp-boyayıp tabağın üzerine yapıştırıyorsunuz.sonra kenarlarını kesip şekildeki gibi kaldırıyorsunuz.oldukça ekonomik ve değişik.

13 Aralık, 2006

TEŞEKKÜR VE ÖZÜR

Öncelikle rahatsızım dedim ve sizleri üzdüğüm için özür dilerim.ama bu arada mesaj atan,mail ve yorum yazan iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
oytunun rutin okul hastalığı,arkadan benim boğaz enfeksiyonum derken parmaktaki morarma biraz sayfayı güncelleme konusunda tembelleştirdi galiba.
boş durmadım bi şeyler yapıyorum.ama yavaştan yavaşa.biraz yormayayım bakalım.dr. dediği gibi davranayım.gerçi çokta çözemedi sebebini ama neyse..
bakalım ilaçlarımızı kullanalım ne olacak.
Yarın Oytun Paşa'mın gösterisi var.sınıfça çok güzel şeyler hazırladılar.yerli malı haftası ile ilgili..
yarın akşam sizlerle paylaşırım kısmetse..
Bu arada sevgili TURUNCUDÜNYA ve ŞULE TÜREL'İN biricik oğulları askere gitti.tez günde hayırlı teskereler diliyorum.allah bizede o günleri gösterir inşallah.

11 Aralık, 2006

GEÇEN YIL BU AYDAN SEÇMELER


Şule Hnm'ın da dediği gibi bir süredir güncelliyemedim.am sanmayın boş duruyorum.Bu arada 1 etol bitirdim.! tepsi örtüsü bitirdim.2. tepsi örtüsüne başladım.
ama araya giren hastalığım,oytunun hastalığı derken çekip ekliyemedim sizlere.şimdide parmağımda oluşan bi sorun için doktora gidiyorum.morarıyor.sol baş parmağım.bazen daha koyu azen belirsiz.tırnağın altında şerit halinde morluklar.bakalım ne çıkacak.yarın tahlilleri verelimde..
umarım kötü bi şey değildir..
neyse bende geçen sene aralık ayında neler yapmışız bi bakalım dedim.
Ayrıntılar için:http://nagice.blogspot.com/2005_12_01_nagice_archive.html tıklanabilir..

04 Aralık, 2006

ÇİÇEK ATKI

Bunu akşam başladım.Yarımlar birikmeyince içim rahat etmiyor ya.Ama çok zevkli örülen bi şey.Hemen bi dünya oluverdi bile.
Yapılışı derseniz şöyle anlatayım:
önce istediğiniz büyüklük için zincirinizi çekiyorsunuz.6 zincir çekip 5. zincirin tekli tarafına batıp 5 tane ilmek çıkarıyorsunuz.Yine 5 zincir çekip alt zincire batıyorsunuz.İlk sıra bu şekilde.
diğer sıraya geçerken 10 zincir çekip çiçeği yapıyor ve tekrar 5 zincir çekerek alttaki sıradaki çiçeğin orta ilmeğine batıyoruz.sonra hep aynı.
dönüşlerde uzun zincir çekerek diğer sıraya geçiyoruz
şimdi karışık gelebilir ama resmi iyi incelerseniz anlarsınız sanırım.
Bu arada tok duracak kalınlıkta bi ip tvsiye ederim.ince iple çok dağınık oluyor.
Hadi kolay gelsin.
BİR BAŞKA PÜF:
Şidi yapraklar eşit olmuyor şikayetleri geldi.Daha öncede şişle yapılan bi oya varya onun gibi demişti arkadaşım.Ama ben eşit yapabiliyorum diye şiş kullanmadım.
Aynen zincir çekiliyor.6 .zincir şişe takılıyor.Ve bir alt zincire 5 tane daha sıkiğne ile alarak şişe geçiriyorsunuz.çiçekler böylece oluşuyo.şişten çıkarın.6.sına 5 tane zincir çekin.yine aynı şekilde şişe takın ve dibinden birer birer sık iğne ile 6 ilmek çıkarın.yine 6.sına zincir çekip alta zincire batıyoruz.ilk sıra böyle gidiyor.
2.sıraya dönerken 11 zincir çekiyor şişe takıyor ve altta yaptığımız işlemi aynen yapıyoruz.ancak 5 zincir çekiyoruz ve çiçğin orta yaprağına batıyoruz bu sıradan itibaren.işte bu kadar.şişle yaparsanız daha muntazam olur.eliniz alışınca sorun olmazda.
yinede siz bilirsiniz benden yazması


Örneğin orjinali HÜNERLİELLERDE...
HÜNERLİ ELLER GÜNCELLENDİ...

03 Aralık, 2006

CANDAN'IM

Bu nasıl söylenir nasıl anlatılır ki..
Canım Candan'ınımın annesi vefat etmiş.sitesine giripte görünce inanamadım ama hayatın bir gerçeği...
Şeker candan şimdi en mutsuz anını yaşıyor.ama ne gelirki elden tesellisi bile yok.
allah kalanlarına sağlık ömür versin diyorum.Başın sağolsun çılgın bloger'ım benim.

02 Aralık, 2006

FİRKETE ETOL

Firkete etolüm bitti.Bunu angora ile yaptım.Gerçekten çok hoş ve değişik oluyor.Daha bir kaçtane yapmayı düşünüyorum.iplerini aldım.Ören yada ördüren arkadaşlara tavsiyem angora ile .birde penye ip olarak etole çok yakışıyor.Ben tiyoyu vereyim.
Bu arada dün canım arkadaşım Günnur'la çok güzel bir gün geçirdik.arda'dan şikayet ediyo ama canım benim ya öyle şirin ki.Yaşının hareketliliği gayet normal..
Bu arada günnur'da firkete öğrendi ve başladı.Tabi ne zaman biter gün tutacağız..Öyle tembel öğrenci istemem değil mi ama?
Firkete detayları için:http://handworks.blogcu.com/
http://sykospark.net/hairpin/
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails