30 Aralık, 2005

YENİ YIL

myspaceTÜM DOSTLARIMA 2006'NIN ÇOK GÜZELLİKLERLE GELMESİNİ DİLİYORUM.HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...

29 Aralık, 2005

ENNNNNNNN SOBEEEEEEEEE

Arkadaşlar düşündüm taşındım bende uzun zamandır başlatmayı düşündüğüm sobeleme olayını bu gün münevver abla ile konuşurken başlatmaya karar verdim.
Ben sobelemelerde yararlı bir takım bilgileride karşılıklı birbirimize iletme taraftarıyım.Bu benim kendi düşüncem tabi.
bu yüzden de sizlerle bu oyunu paylaşıp güncel hayatımızdaki 5 tane EN PRATİKLERİMİZİ paylaşılım tavsiye edelim istedim.Eminim yeni yeni bir çok şey öğreneceğiz..
benim ennnnnnnnn pratiklerimmmmmmmm.Tavsiye ederim.Hepsi denenmiştir ve deneniyordur...
1-Hazır salça çabuk küflenir.üst tabaka beyazlanır .bu yüzden ben salçayı fazladan alığım buz kalıplarıyla buzlukta muhafaza ediyorum.
2-Çamaşır makinamı 3-4 ayda bir sirke ile yıkıyorum.şöyleki:1 şişe sirkeyi 80 derecede kısa programda boş çalıştırdığım makineye boşaltıyorum.Özellikle ilk yaptığımda gözlerime inanamamıştım.bildiğiniz parça parça çamurlar dökülmüştü.
3-Perdelerimi yıkarken 1 kaşık bulaşık makinesi tozu ilave ediyorum.
4-Hazırladığım sigara böğreklerini porsiyonlara bölerek buzlukta bulunduruyorum böylelikle habersiz misafirler için hazır bulunuyor.Ve bazen misafirden kalan poğoçaları da buzluğa atıyorum çıkarıp ısıtınca eski tadını buluyorsunuz.
5-yazdan közlediğim patlican ve kırmızı biberler şu dönemde nefis bir alternatif.Buzluktan çıkarıp çözününce üzerine sarımsaklı sos ve biraz zeytin yağ süper..
evet aklıma gelen 5 şimdilik bu.önüm arkam SOBEEEEEEEEEE
MÜNEVVER ABLA,SERRA,SAADET

2006

Sevgili Başak'cığım beni sobelemiş.aslında çok şey var yazacak ama...
En çok şunu bekliyor ve diliyorum.Olacak ne varsa en güzeli en hayırlısı olsun hepimiz için.
Yeni yıla yeni sayfalar açarak başlıyalım.Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun..

26 Aralık, 2005

TIĞDANLIK

İşte pazartesi dedim geldim.dilerim hayal kırıklığına uğramadınız.bu benim her püskül sapından bir çiçek yapıp eklediğim arkasına da eski bir penyeden astar yaptığım tığdanlığım.Benim çok işime yaradı.Ne yaparım derken böyler bir şey geldi aklıma.birazı toparlanmış oldu.Şimdi bundan bir kaç tane daha yapıcam.
Ve sizin bebek fikriniz de çok iyi .bakıcam artık.bir ponpon projem var kalan olursa ondan.
Sizi meraklandırıp hayal kırıklığına uğrattıysam özürdilerim.
Yine de değişik fikirlerinizi bekliyorum..
Bu arada
HÜNERLİELLER
için tıklayın.Aslı'nın harika çalışmaları sizleri bekliyor.


Posted by Picasa

24 Aralık, 2005

???

Bunların ne olduğunu merak ettiniz hemen değil mi?
Bunlar yengemin fazladan kestiği kaşkol saçakları.ben bunlarla ne mi yaptım.Söylemem merak edin biraz.Ya da fikir üretin bakalım ne olur bunlarla...
Hadi bakalım pazartesiye kadar size meydan... Posted by Picasa

23 Aralık, 2005

ÇOK ÖNEMLİ DUYURU..

AŞAĞIDAKİ MAİLİ AZ ÖCE ALDIM.vE HEMEN SİZ İSTANBULLU ARKADAŞLARIMA SUNUYORUM.Keşke bende olabilseydim.
25 ARALIK 2005 PAZAR GÜNÜ KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARLA
YAPACAĞIMIZ ŞENLİKTE SİZLERİ DE ARAMIZDA GÖRMEKTEN
MUTLULUK DUYACAĞIZ

Beyoğlu Çocuk ve Gençlik Merkezinde 1999 Dan beri gönüllü olarak çalışan bizler, buradaki kardeşlerimizle hep birlikte çok yol kat ettik ve güzel projeler gerçekleştirdik.Bizi destekleyenlerin verdiği güçle yaptığımız girişimlerimiz sonucu bu Çocukların sokaklardan kurtarılması ve topluma yeniden kazandırılması amacıyla hareket bizler sizlerden alacağımız güçle de yaptığımız çalışmaları sunduğumuz sergimize gelmenizden büyük bir mutluluk duyacağız. Bütün bu çalışmalarda büyük gayret gösteren, çocuklar sizleri sergimizin açılışında aralarında görmekten , desteğinizi hissetmekten ve bizlerle birlikte bu sevincimizi paylaşmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyacaklardır. Sevgilerimizle 75.Yıl Çocuk ve Gençlik MerkeziGönüllüleri
Yer: Akarca Sok… Tepebaşı – Beyoğlu 75.yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi
İstanbul Valiliği Rotary Çocukevi binası 8.kat
Saat:13:00 – 17:00 arası

22 Aralık, 2005

VERGİ İADESİ

Arkadaşlar yıl sonu yaklaşıyor.eğer vergi iadesini bilgisayarda yazmak istiyen akdaşlar varsa elimde excel ile hazırlanmış bir program var.istiyenler e-mail adreslerini yazarlarsa gönderebilirim..

21 Aralık, 2005

OYTUN'UN ŞAPŞASI

Sevgili GÜNEŞ 10 aylık bebeğin için yapabileceği şapka örneği istemiş.
İpinin kalınlığına göreilmek atıp 1 ters 1 düz örüyorsun.1karış kadar örünce 1 sıra 1ters-1düz yapıyorduk ya bu 1 sırada düzlerin yerine ters-terslerin yerine düz gelecek.daha sonra yine 1 düz 1 ters devam ediyoruz.aynı uzunluğa gelince bitiriyoruz.yanlardan dikiyoruz ve ponpon hazırlıyoruz.oytun çok seviyor bu şapkayı .çocuklarada çok yakışıyor.
Umarım işine yarar şekilde anlatabilmişimdir. Posted by Picasa

Aklıma Gelen İlk 20 Cümle

Aklıma Gelen İlk 20 Cümle sobesine sibelce beni de katmış.Geç bi saat ama yazıyım size ilk cimleleri...

1-Oytun nede güzel uyuyor
2-meydan benim yaşasın
3-Yarın sabah arkadaşıma ne hazırlasam
4-yarım işlerim ve ben netteyim
5-Siparişleri örmeliyim
6-Heryer de buz var
7-Babaannemi özledim(Allah rahmet eylesin)
8-canım mercimekli köfte istedi şu an yarın yapalım bari
9-yorumlarımda kimler var
10-mailllerim maillerim......
11-Yeni yılda ne yapsak
12-İyi bir temizlik yapmalıyım
13-Yarın pazara gitsem mi
14-ben yine istanbulu özledim
15-kilolarımmmmmmmmm ama acıktım
16-hiç bir şey eskisi gibi değil
17-uykum varrrr
18-amma sorunluyum bu gece
19-oytun sabah erkenden kalkar
20-yeni ne çok blog açıldı
veeeeeeeeee BEN YİNE YENİ BLOGLARDAN TERCİH EDİYORUM.
işte sobelenenler ELVAN , HAYAT GÜZELDİR ,ÇİSİLİM

19 Aralık, 2005

SAÇ BANTI

Geçen yaptığım şapkadan kalan küçük iplerle bir de saç bantı yatım kendime.tavsiye ederim.çok hoş duruyor.Hatta örgü değil kumaş sanmışlar...
Bu arada sitemin sürekli ziyaretçilerimden HAVVA LİMAN 10 gün önce eşini kaybetmiş.bu gün mail aldım bildiren.Allah'tan sabır diliyorum...
Ve beklediğimiz 2.battaniyenin sahibi minik prensesimiz sonunda geldi bu sabah.Allah uzun ömürler versin.Canım arkadaşım Meral güle güle büyüt bebeğiniz...
Hayat işte her şey bir arada biri doğar,biri ölür.. Posted by Picasa

YENGEMİX

Yengem İstanbul'a gittiğimde topladığı bir sürü artan iplerini bana verdi.Ördüğü flarlardan kalan bu ipleride ben böyle değerlendiriyim dedim.
YAPILİŞİ:
6 numaralı şişle 125 ilmek atarak her renkten 1 sıra haroş gidip geldim.
Sizde böyle değerlendirebilirsiniz elinizdeki ipleri..
Posted by Picasa

HER YERDE KAR VAR....

Edirne'den sıcağı sıcağına kar görüntülerini görmek için TIKLAYINIZ

15 Aralık, 2005

YALDIZLIM

Bu örtüler daha çok annemin eseri.Benim perdelerin altlarından kalan parçaları kestik biçtik bir oda takımı haline getirdik.Sağolsun annem yardım etti .etrafına sarı simli naylon ip kullandık.
İyi bir değerlendirme oldu.biliyorsunuz pırtıcılıkta üstüme yok.. Posted by Picasa

14 Aralık, 2005

OYTUN'DAN

Oytun'un sanatsa çalışmalarından.Artık defterler yetmiyor el,kol,yüz her yere çiziyoruz..
Birde anne resmimi çek internetine koyarsın diyor ya işte o zaman kızamıyorum.. Posted by Picasa

13 Aralık, 2005

KAPSÜL

Uyduruk dedim ya bunu koymadan edemedim.İşte size bir kinder kapsülü ve içinde arta kalmış pullar.Çok güzel boncuk saklama kutusu oluyor tavsiye ederim. Posted by Picasa

HAT...

Ne zamandır bu eseri koymak istiyordum.Abimin bana bayram hediyesi.İnanın yapabilmeyi çok isterdim.Ama hiç yetenekli görmüyorum bu konuda kendimi.Galiba benim yeteneklerim biraz uydurukçuluk üzerine..
ama size bu konuyla ilgili bir ustanın site adresini tavsiye ediyorum.Mutlaka görmelisiniz.Gerçekten hayran kaldım.
http://www.blogcu.com/hattattaner
http://www.hattattaner.com Posted by Picasa

12 Aralık, 2005

GRİLİM

Bir şapka daha.öylesine kalan iplerden yaptım işte yine.
Daha hiç kullanmadım ama.
Yapılışı:
Ortadan 5 zincirle başlayıp arttırarak tepe genişliğine geldim.Avuç içi büyüklüğünde yapıyorumben bu kısmı.sonra 1 sıra arada toplayarak biraz şapka şekli almasını sağlıyorum ve daha sonra kulak hizasına kadar düz(arttırmadan-yada eksiltmeden) ördüm ve arada çift batarak iki üç sıra sık iğne yaptım. Posted by Picasa

10 Aralık, 2005

1,5 MİLYON E-KART KAMPANYASI

Hobi dostlarım,site ziyaretçilerim.TEV 'in başlatmış olduğu 1,5 milyon e-kart kampanyası için size çağrıda bulunmak istedim.Eğer bu rakam 15 ocak'a kadar tamamlanırsa 1000 öğrenciye 1 yıl eğitim verilecek.Katıkmak için http://www.tev.org.tr adresine girip e- kart yollamanız yeterLİ.
sizlerin duyarlı olacağını biliyorum.umarım hedefe ulaşmakta bizimde bir katkımız olur.Lütfen sizde dostlarınıza iletin.Hatta sitelerine not geçin lütfen.böylesine önemli bir konu için bir e-kar atmak zor olmasa gerek.
Katılacak olan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

09 Aralık, 2005

ŞAPKA

Aşağıdaki şapkayı görünce komşum Birsen bayıldı tabi.Bende istiyomlarına kayıtsız kalamadım.Kazağından kalan siyah yünü ve krem yeni aldığı çileyi tutuşturdu.Tabi hemen yapmak gerekti ve diyorum ya 1 gecede bitiyor diye.bunuda 1 gecede yaptım.Montuda siyah olduğu için çok hoş oldu doğrusu.
YAPILIŞI:
Önce motifleri hazırlıyor baş cevresince birbirine ekliyorum.
Daha sonra 5 zincirle başlayıp avuç içi büyüklüğüne arttıra arttıra getirdiğim 7 sıra trabzan örgüme ekliyorum.arada toplayarak ekliyorum ki şapka şeklini almaya başlasın.
sonra altta devam ediyorum.
SÜPRİZ HAKKINDA,
arkadaşlar hobi dostları olarak gerçekten güzel bir dostluk yakaladığımızı düşünerek böyle bir süpriz hazırlamak istedim.resim gönderen arkadaşların dışında ben hiç kimseye göndermiyeceğim öncelikle bunu söylemek istiyorum.Henüz göndermemiş olan arkadaşlar 15 aralığa kadar gönderebilirler. Posted by Picasa

08 Aralık, 2005

BEN GELDİM





Beni arayan merak eden mail gönderen herkese çok teşekkürler...
Kısa bir ayrılıktan sonra yine beraberiz arkadaşlar.Öncelikle bu süre içerisinde bloglarınızı gezme fırsatım olmadığını söyliyebilirim.Ama az önce hepinizi dolaştım.yorum yazdığım ve yazamadığım tüm arkadalarımın ellerine sağlık.harikalar yaratmışlar yine..Bir süredir bi şey eklemedim.ama çalışmalarım devam ediyor.Bu da onlardan bir şapka.Can sıkıntısından bir gecede uyduruverdim işte..

BU ARADA,RESİM GÖNDEREN BLOGCU ARKADAŞLAR 15ARALIĞA KADAR BEKLİYORUM.PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ..

HÜNERLİELLER güncellendi. Posted by Picasa

01 Aralık, 2005

BLOG KARDEŞLİĞİ

Böreği blog kardeşliği gecesinde yaptık demiştim ya.blog kardeşlerimiz ekince ve boyut'la güzel bir geceydi doğrusu.Tabi eşim börek yaptı ama şekilde görüldüğü gibi bende boş durmadım ve pasta yaptımmmm.....
Beni merak eden arkadaşlar da sonuçta görmüş oldular işte..
Biraz yakında kalmışım canım pempiş pembiş ondan bu kiloooo desemde yalana gerek yok hafif dolgun,çok gülen biri yaklaştımı size işte ben.Zaten ayrılmaz parçan Oytun paşa'yı hepiniz tanıyorsunuz...
İşte böylece ...
Bu arada resimlerini mailime gönderecek arkadaşların resimleriyle şöyle küçük bir süpriz hazırlamak istiyorum blogcular arasında maillere gidecek açıklanmıyacak bir süpriz.katılmak istiyen arkadaşlar mail(seviller@gmail.com) yollarsa sevinirim..
HÜNERLİELLER GÜNCELLENDİ. Posted by Picasa
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails