29 Kasım, 2005

YAPRAK

Bir ara takılmıştım bu tip havlulara.O kadar çok yaptımki ama hep hediye götürdüm yaptıklarımı.Ve sadece bana kalan bu yapraklı olmuş.Resmini koymadığım işlerin arasında görünce bu günde bunu yerleştireyim dedim.
Ve Pınar'dan gelen güzel bir kıssadan hisse:
Dışını Boş Ver İçine Bak
Mutluluğu hep hor kullanıyormuş... Hep şikâyetçi hep bıkkınmış...
Birgün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler. '' Saklayalım, zor bulsunlar. Zor buldukları için belki kıymetini bilirler '' diyerek başlamışlar tartışmaya.
Sorun büyükmüş. Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü.
Kimisi '' Everest'in tepesine saklayalım '' demiş, kimisi '' Atlas Okyanusu'nun dibine'' demiş. Tac Mahal'in kubbesi, Mekke sokakları, İtalyan sofrası, bir hastanenin yeni doğan odası, dondurma külahı, şarap şişesi, sigara paketi, lale bahçesi... Pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş..
Derken meleklerden biri '' İÇLERİNE SAKLAYALIM '' demiş.
'' Kimsenin aklına gelmez içine bakmak'' İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış...
Hiçbir mutluluk kolay gelmiyor. Kolay kolay gülmüyor insanın yüzü... Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk.Ne başkasının ekmeğinde ,ne başkasının evinde, ne de başka bir şeyde...Bu yüzden gözünüz hep içeride olsun Siz dışını boşverin ,içine bakın... Posted by Picasa

10 yorum:

one ben bir sey dedi ki...

çok güzellll :))))

Adsız dedi ki...

Ne kadar doğru..Bizde kimi zaman mutlusuzluğumuzu başka sebeplere bağlar başka yerde aramaya kalkarız.Mutluluk insanın içinde tam beyninde..Mutlu olmak için çooook nedenimiz var.Kıymetini bilelim..

Tuhfe dedi ki...

Havlu ve kıssadan hisse çok güzel. Hisse alabilenlerden olmak dileğiyle.

Sevgiyle kalalım.

NAZLICA dedi ki...

Süper bir hikaye ve hoş bir mutfak havlusu. Teşekürler paylaştığın için.

akçahan dedi ki...

Nagehancığım;
Havlu da kıssa da birbirinden güzel.Aşağıda yazdım ama tekrar edeceğim Nazlı'nın bahsettiği fotoğrafını görmek istiyorum.Sevgilerimle.

Serra dedi ki...

Cok guzel bir kissa, yasamimizda her an aklimizda tutabiliriz umarim bunu.
Bu arada madem tek kalmis, kullanma hatira sakla. Bir de tek bir tane kalana kadar yaptiklarini niye veriyorsun Nagihanc'im yaa. Bastan kendine sakla, sonra hediye yap canim.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ NAGEHAN HAVLU COK GÜZEL ELİNE SAGLİK.AH DERS ALABİLSEKTE ELİMİZDEKİLERLE MUTLU OLMAYİ BİLİP SÜKREDEBİLSEK.MUTSUZ BİR ANİMİZ OLMAZ AMA.DEMEKKİ BUNU ANLIYABİLMEK İCİNDE EMEK VERMELİYİZ.SAHİP OLDUKLARIMIZIN KIYMETINI BİLEBİLMEK DİLEGİYLE.TESEKKÜRLER NAGEHAN.

Adsız dedi ki...

Ne kadar doğru ve etkileyici bir hikaye.İyiki paylaştın bizimle.

pınar dedi ki...

nagihancım ben çok beğendiğim için senle de paylaşmak istedim. sen de herkesle paylaşarak ne iyi yapmışsın. bu kıssa hep aklımızın bir köşesinde kalır inşallah.

NuR dedi ki...

Sevgili Nagihan,
Hem havlu güzel,hem de kıssa. Paylaştığın için sağol.
Sevgi ve mutlulukla kal.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails