22 Ağustos, 2005

JANJANLI ÖRÜMCEK ŞAL


iP inanılmaz bir şekilde çözüldüğü için yıllar önce babaannem dantel örerken yumak dağılmasın diye Yücel Abim annesine ve babaanneme kola şişesinden yapmıştı.O zamanlar şişelerin altında da plastık bir bölün vardı.Hatırlıyanlar olabilir belki.Çapa'da dağılırdı öyle örerlerdi.Bende dağılan iplerde bunu kullanıyorum.Saadet'in gezgin bölümündede buna benzer bir tasarım var.Yabancı bir sitede.
Yapılışı çok kolay kola şişesini kesiyorsun.ip takılmasın diye kesilen yerleri bantlıyorum.Dışı size kalmış.ben biraz lastiği bozulmuş lavanta kesemi geçirdim. Posted by Picasa

6 yorum:

Serra dedi ki...

Benim cozumumun pek bu kadar guzel gorundugunu soyleyemem ama cok kolay. Agzi kendiliginden kapanan buzdolabi posetlerini kullaniyorum, ipin gececegi kadar da aciklik birakinca, poset istedigi kadar yuvarlansin dursun yerde.:)) Bu kola siselerini ben de hatirliyorum, alti siyah plastik oldugu icin, kukanin sigacagi kadar siseyi keser, altiyla tekrar birlestirirdin. Cok yaraticiyizdir tum Turkler. Belki ananeminki hala duruyorsa alayim O'ndan.

Adsız dedi ki...

Maşaallah diyorum Nagehan sana nazar değecek.maharetin.pratikliğine hayranım.yolun açık olsun.kolay gelsin.sevgiyle ve sağlıkla kal.

Tuhfe dedi ki...

Bravo iyi akıl. Ben de kapaklı teneke kutuların kapaklarını delip ipin ucunu oradan çıkarıp ördüklerini hatırlıyorum.

Kolay gelsin. Yarımların tamamlanması dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Gercekten güzel bir fikir.Bende Fistik kutularina koyarim.Tabi disinda fistik resimleri icinde ne oldugu nereler ithal edildigi yazar pek güzel durmuyor .zaten bir yere giderken götürmemde evde idare ediyor.Allah basladigin isleri bitirmen icin sabir versin

nagice dedi ki...

sağolun arkadaşlar.yorumlarınız için hepinize teşekkürler.
basit bir şey ama çok işe yarıyor.
benim ipim çile halindeydi.ben yumak yaptım.aslında belkide kartona çapraz çapraz sarsam çözülmezdi ama..normal yumak yaptım çok çözülüyordu.benimde aklıma bir kenarda duran bu basit icat geldi.Çok işime yarıyor doğrusu.
Buzdolabıda fena fikir değil ama
şişede daha iyi duruyor benimki..

Adsız dedi ki...

ne diyeyim iyi fikir çok güzel...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails