18 Haziran, 2005

BABAANNECİĞİM'DEN


Nazlı'da görünce bir süredir yemeni eklemediğimi farkettim.Bu babaanneciğimin bir yemenisi.Canım nekadarda güzel yapmış.Oysa şimdi bizi bile zor tanıyor.Bazen tanımıyor ki görüp bir kerede eve gelip örneği çıkarır.Uyumaz ertesi güne örer takarmış...
Zaman alıp gitmiş... Posted by Hello

5 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

bu örneği tanıdım. babanneler çok sevilir ama ben babannemi 91 senesinde kaybettim. öyle becerikli bir kadındı ki 7 çocuğu vardı kocası babam çok küçükken ölmüş. biz dedemizi hiç tanımadık ama anlatılanlarla onuda çok sevdik. Babannemde müthiş terzilik vardı. köyde gündüz çay toplar gecede dikiş dikerek geçimini sağlardı. o zamanın elbise kesimini hep o yaparmış ( löyde eskiden söz, nişan düğün alış verişlerine elbise kesme derlerdi.)babannem biz gece 1 saat uykusuz kalınca dayanamazdık sen nasıl yapardın diyorum şimdi. sende nagihancım, babanne deyince aklıma babannemi getiriyorsun.o da gözleri görmezdi ama ezbere yapardı dantel. hatta o yaptığı örneği geçen yabancı bi web te gördüm. seninde babanneciğin ne kadarda güzel yapmış. çok güzel bir anı sakın ha kullanma. sakla. babannene de tekrar tekrar geçmiş olsun umarım iyidir ameliyattan sonra.

Tuhfe dedi ki...

Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
Ne marifetliymiş eskiden kadınlar onca işlerinin arasında bir de el sanatlarıyla uğraşmışlar. Saygıyla babaannelerin ellerinden öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Nagihancigim sair diyorki;
Dizler titrer sonra belin bükülür,
Damarlardan sicak kanın çekilir,
Saç,sakal ağarır,dişler dökülür,
İhtiyarlık geldiği zaman..
seninde dediğin gibi zaman alıp götürüyor ne güzel babaannenin arkasindan negüzel şeyler söylüyorsuniişte bunca ömründe kazandığı bunlar.inşaallah bizde zamanı değerlendirebilirizde bizimde arkamızdam böyle güzel sözler edilir.sizler bu gençliğinize rağmen kazanmağa başlamışsınız.Allah sağlık versin devam ettirsin Babaanneyede Mevlam acil şifalar versin sevgiler.

nagice dedi ki...

teşekkür ederim sevgili dostlarım.inşallah şifa bulur.felçli olmasına rağmen tutunarakta olsa tuvalete gidebiliyordu.şimdi tamamen yatıcak olması hepimiz açısından zor.bakalım zaman inşallah..
benim babaanneciğim öğrtmeseydi şimdi hiç birini öremezdim.5 yaşında verdi tığı elime.iyikide vermiş.
sizinle tanışmama bile sebep...
beni babaannem büyüttü.o yüzden bende yeri bir başka..

Adsız dedi ki...

babaanneciğinin oyası çok güzelmiş. bu gibi hatıralar çok önemli ve çok kıymetli. bu arada ben çok merak ediyorum babaannenin sağlığını. ne olur bizi de arada haberdar et olur mu?

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails