23 Ocak, 2014

Kelebek Tatlısı

Malzemeler:
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
1 kg süt
1 vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:
Tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir. Kaynayıp inmeye yakın margarin ilave edilir. Bir karıştırılır ve bir kaç dakika kaynatılıp kapatılır. Islattığımız borcama döküp üzerini istediğimiz şekilde süsleyebikiriz. İstenildipi gibi kalıpla yada kare kesilip sunulur. 

3 yorum:

tokideki ses dedi ki...

bu tatlıya ben irmik tatlısı olarak biliyorum ama öyle şekilli yapmadım daha önceden ama bu şekilde de çok şıkmış bende ilk o tatlıyı yaptığımda deneyeceğim :)

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

çok güzel olmuş servis şekli süper

nagice dedi ki...

Zaten irmik tatlısı yada prenses olarak tatifin adj. Ben kelebeklerle kesince kekebek tatlısı dedim. Nagice

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails