22 Eylül, 2011

DATÇA TURŞUSU



minik minik doğranan Domatesler 1 gece önceden süzgecin içine doğranır ve sarı suyu süzdürülür.sabahında biberler çok minik ve maydonozlar çok mink doğranır.ve domateslere karıştırılır.tuz sirke ve doğranmış bolca sarımsak ilave edilir ve şişelere doldurulur.kapakları açık bırakılarak 1-2 gün bekletilir.arada karıştırılacak.suyu varsa atsın diye sonra kapatılıp kışa afiyetle yenir..

5 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

güzel bir tarife benziyor. Vakumlamadığınız için dolapta saklıyorsunuz sanırım turşuları??

tülin dedi ki...

pİŞİRMEDEN YANİ...dEĞİŞİKMİŞ CANIM.

Adsız dedi ki...

ben datçada adile abladan yedim çok svdim.denemeye karar verdim.arkadaşım ferdada damadı aydınlı onun annesinden öğrenmiş yaparmış meğerse.acı yemediğim için hiç çıkarmamış bana.bende denedim.az bi şey deneyin isterseniz severseniz seneye daha fazla yaparsınız..nagice

Unknown dedi ki...

Pek de pratikmiş,ellerinize sağlık,afiyet şifa olsun..
Güle güle yiyin inşAllah..
Sevgilerimle..

cansu dedi ki...

www.fullcanlitvizle.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails