18 Haziran, 2009

BOZCAADA BÖREĞİ


saırım ATV'De bi yöre yöre gezip lezzetlerden bahseden bir program.Bozca adanın güzel reçellerinden sonra kabaklı pazı böreği olarak bu tarifi verdiler.ve bir anda yapayım dedim.o günde mahallemizin pazarı hemen malzemeyi tamamladım ve tabi Oytuncuğum en büyük yardımcım.
MALZEMELER
1 demet pazı
1 kabak
3 yufka
kırık peynir
zeytinğı
yumurta
1 bardak soda
susam-çörekotu
YAPILIŞI:
pazı küçük küçük doğranır.kabak içine rendelenir.kırık peynir ve 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve yumurtanın akı ile harmanlanır.
tepsi yağlanır.yufkaların her birinin arasına iç bolca serilir.
üzerü için kalan yumurta sarısı,1bardak soda ve susan-çörekotu karıştırılır.üzerine dökülür.
180 derecede 30 dk. pişirilir.(tabi siz fırınınıza göre ayarlayın)Afiyet olsun..

1 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Nefis görünüyor gerçekten..ben böreği ılık severim..
pazıyı yıkaması kolay diye tercih ederim hep..ama kabakla karıştırıpta börekte hiç kullanmadım...eline sağlık canım bir dilim isterim.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails