17 Ocak, 2007

Canım arkadaşım Seruhan'ın gönderdiği tarhanadan Oytun paşa'ma pişiriyorum.Tabi bizde yiyoruz canım.Ve benim küçüklükten gelen alışkanlığımla rahmetli babaanneciğim alıştırmış bizi içine mutlaka peynir doğrayıp öyle yerim.gerçekten denememiş olanlara tavsiye ederim.Oytunda çok seviyor böyle.Yani Seruhancığım şimdiden seneye tarhanayı fazla yaparsın artık..:)
Bunlar bi arkadaşımın kızı için ördüğüm takım.Aynı saç bantından candan'a da ördüm ama çekmeyi unutmuşum.
Candan'ın boyunluk ve eldiveni.Umarım beğenir.İlk boyunluk denemem bu şekilde benim.
Buda açık hali.
Yapılışı:32 ilmek başlıyorsunuz.10haroş-12 düz-10 haroş 7-8 sıra örüp örgüyü buruyorsunuz ve boyun çevresi uzunluğunda bitiriyorsunuz.Ben örgüsü olduğu için çiçek yapmadım.alttan çıt çıt dikerek kapattım.
Bunlarda Gönül Abla'nın eldivenleri ve saç bantı.boyunluk kullanamam deyince bant yaptım bende.bu sene moda ya uymak ister belki.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Nagihancığım,
Ben ve kızım da hiç bir zaman tarhana çorbasına hayır demeyiz. Hele peynirlisine asla. Eğer evdeki yemek menüsüyle denk gelirse biz bazen de tarhananın içine kuru fasulye yemeğinden ilave ederiz. Afiyet olsun.
Sevgiler. Nagihan A.

Adsız dedi ki...

derya abla çok hoş olmuş valla ellerinize sağlık.biz zaten ailecek sizi seyrediyoruz.

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım afiyet bal şeker olsun tabiki seve seve oytun paşama seneyede yaparım.Oytun paşayı ve seni kokulu kokulu öpüyorum şekercik.
Sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Nagihan, tarhana bizim de soframızdan eksilmez, çok severiz. Yaptığın takımlar çok hoş ellerine sağlık, sahipleri de iyi günlerde eskitsinler.

Serra dedi ki...

Oo ne bu ya boyle? Baska sbloglarda da gordum, yilbasinda cekilis mi yaptiniz , kim kime hediye gonderecek diye? Uzak kaldik tabi biz burdan katilamadik. Ben de ayni donemde bana hediye edilenleri ceker gosteririm blogda iste. :))

Adsız dedi ki...

Hepsi de çok çok güzel. ellerine sağlık. Herkes iyi günlerde seni hatırlayarak kullansın :)
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım
çok teşekkür ediyorum ellerine sağlık ne şık şeyler örmüşsün bize bu günde candanın eline geçmiş çok mutlu oldum az kaldı benimde elime geçer Candan bana geliyor sömestr tatilide geliyor belki İstanbula gelirsin görüşürüz
Oytunu ve seni öpüyorum

Adsız dedi ki...

Nagihancım ,
Çok teşekkür ederim tek kelime ile çok güzeller.... İtiraf ediyorum saç bantıyla çok şirin görünüyorum ayyyy valla şımardım ,ellerine sağlık kardeşim. Oytuncumun bana yaptığı kelebeğede bayıldım bayıldım bayıldım.
Sevgilerimle ikinizide çokkk öpüyorum.
NOT:Gönül ablamın emanetleri en kısa zamanda teslim edilecektir bilgilerine:)ne kadar güzel olduklarını henüz görmedi şimdilik resimden baksın :))))

NuR dedi ki...

Sevgili Nagihan,
Ellerine sağlık, çok güzel olmuşlar, güle güle kullansınlar
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Nagihancım hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails