30 Ocak, 2007

2 ŞİŞLE ÇORAP




Öncelikle siparişler nedeniyle etkinliğe katılamadım.yani bebek patiği örüp gönderemedim.ve katılan arkadaşların süper çalışmaları için kutluyorum.NALAN'ın sitesine uğrarsanız görebilirsiniz.
ama bende bu çorapları koyayım dedim.
Bu çorapları daha önceden örmüştüm.sanırım görmüşsünüzdür de bir çoğunuz.Geçen Derya'nın programında da göstermişti.Belki yapılışını merak edenler olmuştur.Ve işte yapılışı:
Çorabın açılımını numaraladım
.1-Çorabın bilek kısmı
2-Çorabın üst kısmı.Tarak kısmı denilen yeri.
3-çorabın burun kısmı
4-Çorabın alt kısmı
5- topuk kısmı
Şimdi daha önce açıklamayı tekrar yazıcam ama yukarıdaki numaralara göre umarım daha iyi anlıyacaksınız.Ama siz ipinize ,şişinize göre,ayak büyüklüğüne göre ayarlamanızı yapın.
1-68 ilmekle başlamışım.(bilek çevrenizce ilmek atacaksınız)10 cm. ördükten sonra her iki yandan 18 ilmek kesiyorum.
2-Ortada 32 ilmek kalmış olacak.18-32-18 yani.Ortada kalan 32 ilmek düz örülerek devam ediliyor.parmak başlangıcımıza kadar.(bu kısım çorabımızın üstkısmı.ayağın tarak kısmını saran yer yani)her iki yandan birer ilmek eksitlmeye başlıyoruz.14 ilmek kalana adar devam ediyoruz.
3-Bu 14 ilmek çorabımızın burun kısmı.Yani bilek-üst ve burun la birlikte çorabımızın üst ısmı tamamlanıyor.1 sıra haroş örüyoruz.dönüş rahat olsun diye.
4-Kesmeden arttırarak devam ediyoruz.Her iki yandan arttırılıyor.32 ilmek olunca arttırmayı bırakıyor düz devam ediyoruz.Başlarken her iki yandan 18 ilmek kesmiştik ya oraya kadar örüyoruz.(Bu kısım çorabımızın alt kısmı.)Yeniden eksitlmeye başlıyoruz.
5-13 -14 ilmeğe kadar eksiltiliyor.1 sıra haroş örüyoruz yine Ve 36 ilmeğe kadar arttırılıyor.(Çorabın topuk kısmı tamamlanmış oldu)Şekildeki gibi kenarları birleştiriliyor ve dikiliyor.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nagihan ben şimdiye kadar hiç çorap patik vs. örmedim. O kadar açıklayıcı anlatmışsın ki bunu hemen denemek istiyorum. Ama şu ara ev değiştiriyoruz.Eşyaları toplamaya başladım. Ama ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler
Nagihan A.

manolya dedi ki...

Çok güzel, 5 sisle örülmüs gibi duruyorlar. Ben de deneyecegim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel çoraplar

Adsız dedi ki...

Nagihan cım harıkasın gercekten. Derya Gibi de gördüm. Ve de merak etmiştim. Bunları deneyeceğim. Bu güzel paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel bir fikir.renk seçimleri de çok güzel.emeğine ve eline sağlık.sevgiler

Adsız dedi ki...

hayatımda ilk defa çorap ördüm.bütün siteleri gezdim ama anlamadım.sayenizde ilk defa çorap ördüm.süper ötesi.tşkler

Adsız dedi ki...

yardımcı olabildiğime çok sevindim.resmini paylaşmak istersen seviller@gmail.com adresine yollayabilirsiniz..nagice

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails