30 Mayıs, 2006

GÜLLÜ ŞALIN DETAYI

daha sonra dediğim gibi gül motifi konuyor .diğer ikili güllü kısma geçerken arada 4 sıra boş delik örülüyor.diğerlerini yerleştirirkende 1.güle göre ayarlıyoruz.
1-10 zincir çekerek 1 boş delik yapıyoruz.
2-yine 10 zincir çekiyor ve bu deliğin 1 köşesine batıyoruz.
3-4 zincir çekip diğer köşeye batıyoruz.ve zincir çekip 2.boş deliğin dibine batıyoruz.böylelikle1 delikle başlamıştıkya 2 yandan artmış oluyor.
sürekli yanlardan bu şekilde arttırıyoruz.zinciri iyi ayarlamalısınız ki kasmasın.
4-10 sıra böyle boş delik yapıyor ve sonra örneği koyuyoruz.
İP:Kartopu sena/gonca
TIĞ:1 numara
Sevgili AYSELCE şalın başlama detayını anlatmamı istemişti.hatta haftasonu Edirne'de idiler ama hastaolduğumuz için görüşemedim kendisiyle.suçluluk hissi ile hemen bu gün başladığım şalı detaylı çektim ve şimdi ekliyorum hemen.

27 Mayıs, 2006

BAHARDALI


İşte buda benim şalım.iki renk yarısı mavi beyaz.yarısı beyaz.ama değişik oldu.mavi beyaz kısmı penye ip.100 gr.almıştım.şapka örecektim.beyaz kısmıda istanbullular bilir bazı yerlerde böyle kazar pırtıları satılıyormuş.sema almış o vermişti.Benim için hoş bir yazlık sal oldu.dün taktım doktara giderken.Bayanlar bayağı bir ilgilendi.
Örmek istiyenlere tavsiye ederim.Çok kolay ve çabuk bitiyor.Aşağıda da örneği var zaten.
Ben bir tanede pembe başladım hediyelik.
HÜNERLİELLER 'de de Birsen'in şalı sizi bekliyor.

24 Mayıs, 2006

PEMBE ANI

Bu gün bir değişiklik olsun dedim.Bu makrome şapkayı evlenmeden önce örmüştüm.eski evimin duvarına asmıştım ve gelen geçenin nazarına uğramıştı garibim.ikide bir çividen düşerdi.
Taşınırkende anneme verdim.onun oturma odasını süslüyor şimdi.Aslında biraz düzeltilmesi lazım .sanırım temizlikte annem biraz hırpalamış.ama indirip uğraşmadan çektim sizler için.
çiçeklerini bizzat Allah Rahmet eylesin babaanneciğim almıştı.Bu yüzden pembe anı dedim.
Şimdi olsa böyle bi şey yapamam herhalde.sıkıntılı bir iş çünkü.

22 Mayıs, 2006

İYİ HAFTALAR

Bir kaç günlük ayrılıktan sonra buradayım.Hayatımın bir parçası eksikti sanki 3 gün boyunca.Çok güzel gezdim.arkadaşlarımla hasret giderdim.oytun içinde benim içinde çok güzeldi.ama sizleri çok özledim.Funda'yla görüşemedik üzüldüm.en çokta serra'ya ulaşamadım ona üzüldüm.kısa ve yoğun bir ziyaretti.o yüzden kimseyi arayamadım.darılmayın sakın.İnşallah temmuzda güzel bir buluşma yapabiliriz.
Neyse bu şalımı biliyorsun.kahverenginin beyazı.Bu örneğinde şansı açıldı sanırım.sattım çünkü bu şalı .ve 2 tanede siparişim var.
neyse herkese iyi haftalar...

19 Mayıs, 2006

19MAYIS...

Öncelikle tüm gençlerin ve genç kalanların bu güzel ve anlamlı gününü kutlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla anıyorum.
DİLERİM Kİ:
'' Ey büyük Ata'm, Türk gençliği olarak hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyetin ve İnkılâplarının yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde, her durumda, Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için; bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi Büyük Türk Milletine adarız.
Türk Gençliği''
diye and içen gençlertimiz zaman zaman bu dizeleri akıllarına getirir ve vatanları için çalışırlar.tüm temennim budur..

17 Mayıs, 2006

arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın lütfen.siz letmek istediğiniz içinizden gelen yada bloğunuzu ne biliyim istek dilek şikayet gibi..bir mail yazarsanız yani siz derya gibi'ye gibi yazar gönderirseniz .biz onları orjinal toplayıp aynene göndericez.
bu msn'de konuşurken birden ortaya çıktı.zaten birebir blogları anlatsın düşüncemiz yok.Bizim bloglardan haberdar olmayan öyle çok net kullanıcısı varki.
daha farklı fikirlerede açığız.Bu na göre mailllerinizi bekliyoruz..

ORGANİZE....

arkadaşlar şimdi DİDEM'le konuşuyordukta derya gibi programında bizim bloglarımıza yer verilmeli diye düşündük.tek olarak yazdığımızda sonuç alamadığımıza göre organize olmaya varmısınız?
Bir birinden marifetli normal birer ev hanımıyken net ortamına bomba gibi düşen blog dostluğumuzu niye herkes duymasın?öyleyse
Derya Gibi'de blog kardeşliğinden bahsedilmesini istiyen arkadaşların maillerini seviller@gmail.com adresine bekliyorum.Süre:25 Mayıs

16 Mayıs, 2006

SÜPRİZ BUGÜN

Arkadaşlar GÜLAY bu gün teknik bir aksilik olmazsa süprizini açıklıyor.Eminim hepiniz çok beğeneceksiniz.Bunun için gün boyu ara ara sitesine uğramanızı tavsiye ediyorum.Hadi bakalım tıklayın doğru GELİNCİKLERE

ÖRNEKÇİKLER

Özellikle kız çocukları için inanılmaz güzel bir panço oluyor.Hatta Nilgün bi tane başladı bile yeğenine.HÜNERLİELLER'DE ilk aşamasını görebilirsiniz.Sağolsun komşum birsen getirdi arkadaşından.bende çıkardım.Bulunsun diye.ne zamandır sizlerle paylaşmak istiyordum.
Bu örneğide yine birsen getirdi.ondan çıkardık.Yazlık bluzlerin önlerine sanırım çok şık olur.

14 Mayıs, 2006

ANNE SEVGİSİ HERGÜN

Bu anneler günü bizim için yine buruk.geçen yıl kayınvalidemi kaybetmiştik.onsuz ilk anneler günüydü.Bu yıl hem babaannem,anneannemi kaybettik.Annem ve babam için çok zor bir gün.Kaç gündür televizyonlardaki programlar ağlatıyor onları.alışmak zor.ama elden ne gelir.
allah rahmet eylesin.ruhlarına göndereceğimiz dualarla kutlayacağız artık.
zaten ben hep şunu söylüyorum ANELER GÜNÜ BİR GÜN ANNE SEVGİSİ HERGÜN.Bu sembolleşen özel ve güzel günümüz hepimize kutlu olsun.

12 Mayıs, 2006

HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Bende öncelikle hepinize sağlıklı günler diliyorum.Ay ne zor şu hastalık.Zaten hasta olduğumuzda ancak anlıyoruz sağlığımızın kıymetini.Ben çok sıkta hasta olmam ama olduğumda da böyle çok kötü oluyorum işte.
inanın şu an zor yazıyorum.çok hasta hissediyorum kendimi.
Oytun atlattı.benimki boğaz iltihabıymış.vücuda inmeye başlamış.1000mg. antibiyotik.yanında daha 3 tane hap.ama vücudumun her yerime bi şeyler batıyor.
deryalı dergisini alamadım henüz.bizim burada yoktu.dünde hiç aklıma gelmedi kendi halimden doğrusu.bu arada bende aliye'yi hiç seğretmiyorum ama bir modadır gidiyor ya aliye şalı.benimkide onun gibi dönüşlü olduğu için saçaklı aliye dedim.aslında bi tanede sakallı ipten yaptım ama onu çekmeyi unutmuşum.onuda koşum kumruya anneler günü için hediye ettim.çok zevkli örülüyor.ama bir süre iş beklemeyim artık benden..
En yakın zamanda iyileşip buralardayım.

11 Mayıs, 2006

SAÇAKLI ALİYE


Herkes bi Aliye şalı modasıdır gitti.Ben yetişemedim ona .seneye inşallah.Ama benim şallarda aliye şalı havasında oldu hani.O yüzden saçaklı aliye dedim.
Ben solak olduğum için firkete yapılışını bir çözemedim.ama ordan burdan biraz benzedi sanırım.
soldaki 2 tanenin biri benim biride Nilgün koşumun anneler günü hediyesi.Diğer renkli olanda yeğen vili'nin.
Çok basit ve zevkli yapılıyor.
Örneğin gerçeğini öğrenmek için TIKLAYIN(saadet sayfasında vermişti bu linki)
Benimki uyduruk her zamanki gibi...

10 Mayıs, 2006

PILI PIRTI

Dün Derya gibi'de gazete kağıtlarından boncuk yapıpı kolye yapmıştı konuğu.ben yıllar önce böyle yapıp kapı boncuğu yapmıştım.
ve ilik tanıştığımız dönemde benim bloğum yokken Fiyonk'a göndermiştim.Seğretmeyenler vardır eminim.Buradan görsünler istedim.
Ben bunları yaparken özellikle marketlerin reklam kağıtlarını tercih etmiştim.fikir benden alternatif üretmek sizden.Görmek için Tıklayınız
Birde sizlere toka yapımını eklemek istiyorum.Tabi resim eklemede problem var sadece yönlendirebiliyorum sizleri.HOBİDERYASI benim ilk site çalışmamdı.ve orada anlatmıştım.ama görmeyen yada unutan arkadaşlar eminim faydalanacaklardır.Çok basit ve uzun süre kullanabileceğiniz bir toka.Özellikle çorap lastiği kullandığınızda çok daha uzun ömürlü oluyor.
Detaylar için TIKLAYIN lütfen..

07 Mayıs, 2006

ÇILGIN İNCİ



Bu ne uyduruk yine diyonuz dimi.işte bu çılgın inci.Eskiden bir bornozdu spor çantası olmak için kesilene kadar bir kenarda eski eski bekliyordu.Bombalardan biriydi.ama tam o günlerde Oya İnci buna benzer bir model çanta yapmazmı.hemen tasarım değiştirip bu modeli yaptım.üzerinede evdeki kalan iplerden motif çiçek filan.Spor çantam var aslında ama böyle kaçık şeylerde seviyorum arada hayatı renklendirmeye iyi oluyor.
ama plaj için çok daha iyi olur sanırım.Uyduruk arkadaşlar tamamen astasyon malzemeler yani..
bu arada Hıdrallez'den kareler görmek isterseniz TIKLAYIN
elişlerinide Hünerliellere ekliyeceğim ama nedense bir türlü yükleyemedim..artık onlar yarına kaldı.

HIDRALLEZ

Bu yumurtada ne demeyin.. bu gün Hıdrallez.Ve edirne 'de böyle bir etkinlikle yumurtalar boyanır ve hıdrallez sabahı dağıtılır.
Bizde Edirne belediyesince düzenlenen 2.uluslararası hıdrallez şenliklerine gittik.tabi sabah çok erken başlıyan bir etkinlik.ama erken giden bir amcacık yumurtayı oytun'a verdi .sarıya boyanmış aslında ama ışıktan parlamış.
Ta ki sabahın 5'inde..Romanlar benimsemiş kendilerince gelenekselleştirdikleri bazı şeyleri kabul ettirmişler.
Geçen yıldan beride değişik etkinliklerle kutlanıyor.Bu senede öyle oldu.Aptül Latif Şener'inde katılımıyla birlikte yabancı topluluklarında renk katması oldukça güzel ve değişik bir gün yaşattı bizlere.
Biz saat 11 gibi sarayiçine gittik.Tabi saat 10'da başladığı için bir takım şeyleri kaçırmışız ama sizin için çok güzel kareler yakaladık.
İlçelerin yöresel kültürlerini yansıtan stantlar ,dağıtımı yapılırken izdihama yol açan küçük hediyecikler hepsini En yakın zamanda resimlerle kısmına ekliyeceğim.

05 Mayıs, 2006

DUYURU

6MAYIS-16 MAYIS tarihleri arasında HARBİYE ORDUEVİ'de anneler gününe özel HEDİYE FUARI düzenlenmiş.Yolu düşen arkadaş varsa haberdar ediyim dedim.Eskidji'de tanıştığım BULDAN standı sahibi Deniz Hnm.bilgilendirdi.Kendiside orada olacakmış.Umarım çok güzel şeyler bulabilirsiniz.
Bu gün bloğumun 1.yaş günü.05.05.2005 sizlerle ilk bulaşmam. O günden bu güne sizlerle payşalabildiklerim sizlerden öğrenebildiklerim için çok mutluyum.İyiki varsınız hepinizi çok seviyorum.dostluğumuzun daim olmasını diliyorum ve bu ilginç pasta'nın mumunu üflüyorum.
Sıradan ev hanımlığını bırakarak Derya Baykal'ın içimdeki canavarı uyandırmasıyla hayal gücümü yanıma alıp düştüğüm bu net yollarında beni yanlız bırakmıyan özellikle ilk günlerdeki acemilikle bıktırdığım Saadet (FİYONK)'e çok teşekkür ediyorum.Tabi meral,nalan,serra ve nazlı'yı unutmama gerek.biz blog işinin ilkleri olarak yolu bayağı açtık sanırım.Ve bu güne kadar yorum yazan yazmayan ziyaretime gelen tüm hobi dostlarıma bir kez daha teşekkür ediyor ve sevgiyle kucaklıyorum.Hepiniz benim için çok değerlisiniz.Hepinizi çok seviyorum.

03 Mayıs, 2006

İSTANBUL'DAN NOTLAR



Ömer ve Oytun Carusel'de sergisi olan eğitimciler kolleji'nin palyaçosunun arkasına takılıp gidip yüzlerini boyattılar.Aman ne havaya girdiler bir görseniz..
Çocuklar şimdi ne kadar şanslı.yoktuki bizim zamanımızda böyle şeyler.
Galeria'da da İstanbul Oyuncak Müzesini görme şansımız oldu.onlarıda RESİMLERLE OYTUN sayfama ekliyeceğim.
Ve Eskidji hakkında şöyle diyebilirim Berrinciğim haftanın 7 günü açık .Ve araştırdım bnede adres konusunu Ten fabrikasına karşı imiş.İhlas 'ında yanında sanırım.Benide abim götürdüğü için çok net veremiyorum.
ama giden arkadaşlar hünerlieller'deki standlara mutlaka uğrasınlar..
HÜNERLİELLER güncellendi.

02 Mayıs, 2006

BENDEN...


evet işte size bomba derken bahsettiğim 2.şalım.Bunuda komşumuzun verdiği bir süeter'i sökerek örümcek ördüm.Uç kısımlarını daha iyi görmeniz için 2.resmi çektim.Geçen güllü şalla çektiğim çok karanlıktı o yüzden koymak istemedim.bir şey daha var yolda ama onu daha bitiremedim.o hepten uyduruk bişey..çok bi şey beklemeyin..
Bu arada kısa istanbul seyehatımden bahsedemedim size.Yağmurlu ama güzel bir istanbul gezisiydi.Fatih'teki tüm gelinlikçileri gezdik neredeyse.Allah evlenecek arkadaşlara yardım etsin.aman ne fiyatlar onlar öyle..neyse cumartesi böyle geçti.pazarda eskıdji-galeria-carusel-bakırköy bayağı bir gezince iki günde anca kendime geldim.Eskıdji'de çektiğim bazı elemeği göznuru şeyleri merak ettiyseniz HÜNERLİELLER'i tıklayın derim.
Carusel'de Oytun veÖmer'in yüzlerini boyattık onların resimlerinide en yakın zamanda ekliycem.bu gece ekliyemedim nedense.
neyse umarım beğenmişsinizdir.

01 Mayıs, 2006

BEN GELDİM

Günaydın arkadaşlar.gittim ,gezdim,geldim.ayrıntıları paylaşacağım arkadaşlar.değişik bir 2 gündü.dün gece 1 gibi geldik.o yüzden daha sonra yazacağım siz uzun uzun yazacağım.
bomba demiştim.hepiniz farklı şeyler düşündünüz.
ama benim bombalardan biri ördüğüm bu güllü şaldı.belkide bu kadar meraklandırdım hayal kırıklığı oldu.kusura bakmayın.
Bu şalın ipi şöyle tiftikli gibi bişey.bir tanıdığımız vermişti.kazaktı eskiden.sök oytuna bi şeyler yaparsın .sen beceriklisin yoksa atıcam bunları diye.bir tane daha var onuda sonra yayınlıyacağım.
yani tamamen geridönüşüm.değerlendirme.hatta sökmesine abimler burdayken o bile yardım etmişti.tiftikli olduğundan öyle zor söktüm ki.işte tek avantaj yıkanmamış olmasıydı.örülmüş kalmış.daha doğrusu yarım kalmış.
şimdi elimdeki ipleri bitirip değerlendireyim diye düşünüyorum.
ama şmididen 1 siparişim var bu şaldan.bakalım budamı çiçekli şala dönecek ne.gören çok beğeniyor modelini .
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails