29 Aralık, 2006

ÖRGÜ GÜNLERİ ETKİNLİĞİ...


Örgü Örelim Etkinliği için bekletiyordum yayınlamayı.Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.Böyle bir etkinlik başlatan canım arkadaşım Nurdan'a da teşekkürler..
Daha önce tarifini yazmıştım.aynen yazıyorum yine...
önce istediğiniz büyüklük için zincirinizi çekiyorsunuz.6 zincir çekip 5. zincirin tekli tarafına batıp 5 tane ilmek çıkarıyorsunuz.Yine 5 zincir çekip alt zincire batıyorsunuz.İlk sıra bu şekilde.diğer sıraya geçerken 10 zincir çekip çiçeği yapıyor ve tekrar 5 zincir çekerek alttaki sıradaki çiçeğin orta ilmeğine batıyoruz.sonra hep aynı.dönüşlerde uzun zincir çekerek diğer sıraya geçiyoruzşimdi karışık gelebilir ama resmi iyi incelerseniz anlarsınız sanırım.Bu arada tok duracak kalınlıkta bi ip tvsiye ederim.ince iple çok dağınık oluyor.Hadi kolay gelsin.
BİR BAŞKA PÜF:Şidi yapraklar eşit olmuyor şikayetleri geldi.Daha öncede şişle yapılan bi oya varya onun gibi demişti arkadaşım.Ama ben eşit yapabiliyorum diye şiş kullanmadım.Aynen zincir çekiliyor.6 .zincir şişe takılıyor.Ve bir alt zincire 5 tane daha sıkiğne ile alarak şişe geçiriyorsunuz.çiçekler böylece oluşuyo.şişten çıkarın.6.sına 5 tane zincir çekin.yine aynı şekilde şişe takın ve dibinden birer birer sık iğne ile 6 ilmek çıkarın.yine 6.sına zincir çekip alta zincire batıyoruz.ilk sıra böyle gidiyor.2.sıraya dönerken 11 zincir çekiyor şişe takıyor ve altta yaptığımız işlemi aynen yapıyoruz.ancak 5 zincir çekiyoruz ve çiçğin orta yaprağına batıyoruz bu sıradan itibaren.işte bu kadar.şişle yaparsanız daha muntazam olur.eliniz alışınca sorun olmazda.yinede siz bilirsiniz benden yazması
ŞİŞ YERİNE KALEM KULLANMAKTA ÇOK PRATİK OLUYOR..

6 yorum:

Nalan Kaplan dedi ki...

Canım pratik atkı çok şeker ,burda bir yüncüde gördüm geçemlerde güzel duruyordu,eline sağlık.Fazlada ip gitmez heralde buna kalan ipler için iyi bir yol...
Hayırlı bayramlar ve iyi seneler dilerim canım,sevgiler...

NAZLICA dedi ki...

Atkı çok hoş Nagihan ellerine sağlık. Mutlu bir bayram ve çok iyi bir yıl diliyorum. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Yeni yılın ve bayramın kutlu, yarınların umut dolu olsun...İyi yıllar ve iyi bayramlar dileğiyle...pastel

Adsız dedi ki...

nagişcim harika olmuş bu atkında ellerine sağlık.
yeni yılını ve bayramını en içten dileklerimle kutluyorum tüm güzellikler sizinle olsun.kocaman öpücükler

Adsız dedi ki...

Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. 2007 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin! Neşe dolu bir yıl geçirin!
Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl diliyorum.. Kurban bayramınızı da kutlarım canım arkadaşım

Adsız dedi ki...

malesef ben tarifi hiç anlayamadım. yapim aşamasını resimlemeniz mümkün mü?

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails