04 Aralık, 2006

ÇİÇEK ATKI

Bunu akşam başladım.Yarımlar birikmeyince içim rahat etmiyor ya.Ama çok zevkli örülen bi şey.Hemen bi dünya oluverdi bile.
Yapılışı derseniz şöyle anlatayım:
önce istediğiniz büyüklük için zincirinizi çekiyorsunuz.6 zincir çekip 5. zincirin tekli tarafına batıp 5 tane ilmek çıkarıyorsunuz.Yine 5 zincir çekip alt zincire batıyorsunuz.İlk sıra bu şekilde.
diğer sıraya geçerken 10 zincir çekip çiçeği yapıyor ve tekrar 5 zincir çekerek alttaki sıradaki çiçeğin orta ilmeğine batıyoruz.sonra hep aynı.
dönüşlerde uzun zincir çekerek diğer sıraya geçiyoruz
şimdi karışık gelebilir ama resmi iyi incelerseniz anlarsınız sanırım.
Bu arada tok duracak kalınlıkta bi ip tvsiye ederim.ince iple çok dağınık oluyor.
Hadi kolay gelsin.
BİR BAŞKA PÜF:
Şidi yapraklar eşit olmuyor şikayetleri geldi.Daha öncede şişle yapılan bi oya varya onun gibi demişti arkadaşım.Ama ben eşit yapabiliyorum diye şiş kullanmadım.
Aynen zincir çekiliyor.6 .zincir şişe takılıyor.Ve bir alt zincire 5 tane daha sıkiğne ile alarak şişe geçiriyorsunuz.çiçekler böylece oluşuyo.şişten çıkarın.6.sına 5 tane zincir çekin.yine aynı şekilde şişe takın ve dibinden birer birer sık iğne ile 6 ilmek çıkarın.yine 6.sına zincir çekip alta zincire batıyoruz.ilk sıra böyle gidiyor.
2.sıraya dönerken 11 zincir çekiyor şişe takıyor ve altta yaptığımız işlemi aynen yapıyoruz.ancak 5 zincir çekiyoruz ve çiçğin orta yaprağına batıyoruz bu sıradan itibaren.işte bu kadar.şişle yaparsanız daha muntazam olur.eliniz alışınca sorun olmazda.
yinede siz bilirsiniz benden yazması


Örneğin orjinali HÜNERLİELLERDE...
HÜNERLİ ELLER GÜNCELLENDİ...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir model gerçekten.sanki kolay gibi de.bu modelden atkıdan farklı şeylerde yapılabilir sanıtım.eline sağlık.sevgiler

Adsız dedi ki...

Cok güzel oluyor, hamarat arkadaşım ellerine saglık...

Adsız dedi ki...

çok hoş bir şey

Meral dedi ki...

Nagihancım çok güzel bir örnek. Sendeki örnekleri göre göre danteli bıraktım örgü örmeye başladım ben de :-)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba nagihan; çok güzel bir örnek.. hani şu kalemle yapılan bir tığ işi var ya ona benziyor uzaktan..:))eline sağlık :)))

Adsız dedi ki...

Ah arkadasım sen de mı hasta oldun ya.. Dilerim hemen iyileşirsin. Yaptığın tüm işler gibi bu da bir harika. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

nagihancıgım merhaba ben bu örneği deneyecegım elımdekı ısler azaldı bayıldım ya cıtır cıtır olmus ebruli ip daha farklı ve guzel durmus dımı

Serra dedi ki...

Sen ne zaman hasta oldun Nagihan? Aman salginlara dikkat, bu arada renkler harika , yesil yesil.

NAZLICA dedi ki...

Nagihan valla kutluyorum seni. Yeni bir örnek ve tüm açıklamaları ile hemen paylaşıyorsun. Paylaştıkça çoğalıyorsun. Ellerine sağlık çok öptüm seni.

Adsız dedi ki...

Çiçek atkı çok hoş görünüyor. Ellerine sağlık. Ayrıca firkete şal da çok güzel olmuş. Ne kadar çabuk örüyorsun bunları böyle. Ellerine sağlık. Şal ne kadar ipten çıktı acaba? Benim evde biraz ipim var da ondan çıkar mı acaba diye düşünüyorum. Bir yumaktan az ip. Çıkar mı ki?

Adsız dedi ki...

Eline sağlık çok çıtır görünüyor...

Selam ve sevgilerr

Serpilce dedi ki...

Geçmiş olsun Nagihan,
Umarım biraz daha iyisindir.
Atkın ise harika olmuş.
ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Nagihancım çok güzel bir model bu daha öncede şalını görmüştüm elim boşalır boşlamaz bundanda yapacağım. Rengide çok güzel ayrıca. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

selam sitenizi takip ediyorum fakat genellikle verdiginiz örneklerin resimlerini vermekle yetiniyorsunuz böyle aciklayici altina yazilarda koyarsaniz daha cok sevinecegiz ve sitenize daha cok kisi ugrayacaktir o zaman kolay gelsin basarilar.

nagice dedi ki...

veerdiğim örnekleri genelde anlaşılır resmediyorum.mümkün mertebede açıklamaya çalışıyorum.detay veriyorum.

Adsız dedi ki...

Canım denedim örneği çok güzel oldu.Ellerine sağlık.Çok şirin bir modelmiş elimde seninki gibi ebruli ipim vardı onunla çıkarttım.Tekrar geçmiş olsun.Sevgiyle....

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails