17 Ocak, 2006

ŞAPKA




öncelikle7 zincir çekip halkamızı oluşturuyoruz.sonra1.sıra içine 21 tane trabzan yapıyoruz.2.sıra da 1 trabzan.yapıyoruz.ama 1.sıradaki trabzandan arkadan alarak yapıyoruz.sonra bir tane trabzan atlayıp boşluğa 2 tane fıstık yapıyoruz.aralarına 1 zincir çekiyruz.tüm sıraya bu şekilde 1 trabzan 1 fıstık yapıyoruz.
böylelikle sıra tamamlanınca diğer sıraya geçiyoruz.artarak gitmemiz için bu sırada trabzana 2 kez batıyoruz.arkadan alıyoruz sürekli ki çizgiler oluşsun.şimdi bunu nasıl yapıyorsun derseniz işte nasıl anlatacağımı bilemiyorum.burasının.trabzanı 2 ye çıkarttık mı.fıstıkların yanlarına batarak aynen devam.tüm sıradaki tek trabzan ikiye çıkacak.sanra 3'e -4'e derken bu arttırma trabzan sayısı 7'ye çıkana kadar devam edecek.sonra arttırnadan aşağa doğruda 8 sıra öreceğiz.böylelikle baştan itibaren 15 sıra örmüş oluyoruz.sonra her deliğe 2 doldurarak 4 sıra trabzanlar yapıyoruz.deliğe batıyoruz trabzan yapıyoruz 2 zincir yine aynı deliğe.sonra zincir çekmeden diğer deliktede aynı işlemi yapıyoruz.4 sıra boyunca.sonra şapkamız tamamlanıyor.
umarım anlatabilmişimdir.
trabzandan arkadan almayı daha iyi açıklayabilen arkadaş varsa anlatsın lütfen.kusura bakmayın anca bu kadar anlattım.resimlerden de bir fikriniz olur umarım.
Benim FISTIK dediğim bölümün yapımı için TIKLAYIN LÜTFEN.Buradan teknik ^ten üçayak toplamaya bakarsanız sanırım size anlatmış olabileceğim.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

deneme

nagice dedi ki...

funda canım fıstık nasıl yapılır diye aşağıda tıklanacak bir yer var.oraya tıklarsan anlarsın sanırım

Adsız dedi ki...

merhaba sitene bir uğrayayım.dedim.çok güzel şapkalar hazırlamışsın.

Adsız dedi ki...

sxtfhdfhdfgh

Adsız dedi ki...

güzel arkadaşım diğer siten de seninmiş:)) bak oraya gittim bu şapkaya bayılıp geldim burada inanılmaz detaylı anlatmışsın yaparım ben bunu bu kadar güzel anlatmayla çok teşekkürler arkadaşım ellerine sağlık:))

Adsız dedi ki...

sevgili fıstık arkadaşımmmm ben tıkladım ama fıstık ın yapımınııı bulamadımm:(( daha bulmayı bile beceremiyorsum da:((

Adsız dedi ki...

arkadaşım ben bu fıstıkların yapımını bulamıyorumm:((

Adsız dedi ki...

ben kendime terekli kış için gün bir şapka örmek istiyorum lütfen nasıl yapıldığını biliyorsanız yazın

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails