20 Kasım, 2005

KEREVİZ YE(TERBİYESİZ KEREVİZ)

Malzeme:
3 orta boy kereviz
2 orta boy patates
2 orta boy soğan
2 havuç
tuz-şeker-yağ-syarım limon
Yapılışı:
Tüm malzeme halka halka doğranır.Tencereye bir kat soğan-birkat-kereviz-bir kat havuç-bir kat patates olmak üzere malzeme bitene kadar dizilir.Tuz-şeker ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ konur.yarım limon sıkılır.sebze hizasında su ilave edilir.ve üzerine bir ağırlı için tabak kapatılır.en kısık ateşte pişirilir.afiyet olsun..
Bu yemeği inanın hiç kereviz yemeyen arkadaşlar bile yedi ve şimdi yapıyorlar.Harika oluyor.Oytun çok seviyor.Çocuklar içinde besleyici olduğuna inanıyorum.Tavsiye ediyorum hepinize.. Posted by Picasa

4 yorum:

tuhfe dedi ki...

Ellerine saglik Nagihan. Haklisin cok besleyici bir yemek ama benim oglan kerevizi sevmiyor. Dert dert...

Bere de cok guzel olmus, ellerine saglik.

Serra dedi ki...

ben bu kerevizi nasil cok severim Nagihan anlatamam ama burada bu kok kerevizlerden bulamiyorum, uzun pirasa gibi bir de kokusu da yok kereviz gibi ama kereviz koku diye ara bulursun dediler. Hic gormedim 3 senedir. Canim cekti simdi bak. Eline saglik.

one ben bir sey dedi ki...

Bende kerevizi çok severim veggie olduğum için daha çok tüketirim :)bende aynı sistem yapıyorum ama en üste suyunu ilaveden sonra bir kaşık un serpiyorum .Hoş bir lezzet veriyor.Dene bak:))))Yoksa terbiyelisinde mi un var:))) Öptüm
Berede çok güzel olmuş.Eline sağlık.

saadet dedi ki...

aynı yemeği bende yapıyorum nagihan. gerçekten çok lezzetli. kerevize olan soğukluk belki bu yemekle giderilebilir.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails