30 Ekim, 2005

ÖZÜRLER...


Arkadaşlar öncelikle gecikmeler için hepinizden özür diliyorum.
Bu çorapları daha önce sizlerle paylaşmıştım.(tıklarsanız bitmişini görebilirsiniz)
Sevgili Şennur ve Nazlı biliyorum kızdınız.biraz geciktim ama...
Çorabın açılımını numaraladın.
1-Çorabın bilek kısmı
2-Çorabın üst kısmı.Tarak kısmı denilen yeri.
3-çorabın burun kısmı
4-Çorabın alt kısmı
5- topuk kısmı
Şimdi daha önce açıklamayı tekrar yazıcam ama yukarıdaki numaralara göre umarım daha iyi anlıyacaksınız.Ama siz ipinize ,şişinize göre,ayak büyüklüğüne göre ayarlamanızı yapın.
1-68 ilmekle başlamışım.(bilek çevrenizce ilmek atacaksınız)10 cm. ördükten sonra her iki yandan 18 ilmek kesiyorum.
2-Ortada 32 ilmek kalmış olacak.18-32-18 yani.Ortada kalan 32 ilmek düz örülerek devam ediliyor.parmak başlangıcımıza kadar.(bu kısım çorabımızın üstkısmı.ayağın tarak kısmını saran yer yani)her iki yandan birer ilmek eksitlmeye başlıyoruz.14 ilmek kalana adar devam ediyoruz.
3-Bu 14 ilmek çorabımızın burun kısmı.Yani bilek-üst ve burun la birlikte çorabımızın üst ısmı tamamlanıyor.
1 sıra haroş örüyoruz.dönüş rahat olsun diye.
4-Kesmeden arttırarak devam ediyoruz.Her iki yandan arttırılıyor.32 ilmek olunca arttırmayı bırakıyor düz devam ediyoruz.
Başlarken her iki yandan 18 ilmek kesmiştik ya oraya kadar örüyoruz.(Bu kısım çorabımızın alt kısmı.)Yeniden eksitlmeye başlıyoruz.
5-13 -14 ilmeğe kadar eksiltiliyor.1 sıra haroş örüyoruz yine Ve 36 ilmeğe kadar arttırılıyor.(Çorabın topuk kısmı tamamlanmış oldu)
Şekildeki gibi kenarları birleştiriliyor ve dikiliyor.

PEMBE YELEK İÇİN;
Sevgili Gülay yeleğin ilmek sayılarını filan istemişti ama anca yazabiliyorum.Kusura bakma lütfen.Birde ben örmediğim için biraz çözmem gerekti.
120 ilmek atılarak başlanmış.ilmekler 5'e bölünmüş.
ilmek sayısı olarak 20-(arttırmalar burada başlıyor)20-40-20-(arttırmalar burada başlıyor)20-
dediğim yerlerde arttırarak 24 sıra örülüyor.Sonra alta doğru kol kesildikten sonra düz devam ediliyor.İnşallah anlatabildim.
BAHRİYELİ İÇİN;
Annemin ördüğü bir süveter'i Hünerlieller ' e koymuştum.Bahriyeli.Sevgili Oya hnm. açıklamasını istemişti.en yakın zamanda onun açıklamasınıda annemden öğrenip ekliyeceğim.Kusura bakmayın Oya hnm. gecikme için kusura bakmayın...
Dilrim sizlere bir şeyler açıklıyabilmişimdir.sevgilerle..

7 yorum:

NuR dedi ki...

Sevgili Nagihan,
Hiç kızarmıyım? Her şeyin bir zamanı vardır. Bak bu güne kısmetmiş.Numaralaman çok iyi olmuş.Daha net anladım. Sayı ve tarif için de sağol.
Sevgiyle kal.

NAZLICA dedi ki...

Nagihan; Çorap detayı için çok teşekkürler, ben daha önceki anlatımınla denedim ama garip birşey çıktı ordaya.Yeniden deneyeceğim.Ancak bu kesme ve artırmalarda hem ön hem arka sıradamı yapılıyor yoksa sadece ön sırada mı yapılıyor.Bir de kaç numara mille işledin. Çok oldum ben ama ne yapayım, taktım bu çorap işine ve altta dikiş olmasını istemiyorum. Senin yaptığın öyle. ellerine sağlık canım.

Serra dedi ki...

Gecikmis filan degilsin Nagihan, bloguma biraktigin bir yorumda, Elif'in senin cevap vermedigini dusunerek herhalde ben bir iki seyi geciktirdim gibi hissettin ama ben senin olmadigini biliyorum. Cok da guzel anlatmissin, ben de gondericem Eylul'un ceyizinden bir iki seyi anneme, bos durmak yok herkes is yapsin. :))

nagice dedi ki...

serracığım yok elif dedi diye hiç alınmadım.aklıma bile gelmedi ama bayağı bekledi.geçen haftada ayağıma çivi battı çok uğraşamadım.engeller oldu.kısmet şimdiyeymiş.
bir şeyler öğretebilirsem,yada fikirlerimden birşeyler verebilirsem ziyaretçilerime inan çok mutlu oluyorum.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık güzel anlatmışsın teşekkürler kızımın kışa giyeceği kalmamışdı ve böyle yakadan başlamalar daha kolayıma gidiyor hemde kullanışlı oluyor diye düşünüyorum tekrar çok teşekkür ederim şeker sevgiler gülay...

Adsız dedi ki...

çok geçmişler olsun şeker...şimdiden ailenin ve senin ramazan bayramını kutlarım sevgiler

nagice dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşlar..
dilerim işinize yarar

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails