31 Ekim, 2005

ŞAPŞA

Oytun nedense bir türlü şapka demez.Şapşa der.Bende bir anda öyle bi isim koyayım dedim.
bu bir arkadaşımın.Panço örmüş kalan ipi.Ver ben bir şapka çıkarırım deyip hemen örüverdim bir gecede.Aslında yanın da gülüde var ama bu tarafını çekmişim.
YAPILIŞI:
Her örneği kendinize göre yorumlamalısınız.İpinizin kalınlığıa göre ayarlıyacağınızı sakın unutmayın.
Ben bu şapkaları örerken 5 zincir ile bir yuvarlak yapıp rast gele trabzanla dolduruyorum.'. sırada bir tek,bir çift trabzan dolduruyorum.eşit aralıklarla avuç içi kadar arttıruyorum ve daha sonra 1 sırada aralarda trabzan atlıyarak toplayıp düz iniyorum.
İpimiz biraz kalındı.makarna ipi tarzı -6 numara şiş tığla ördüm.
bu günlerde hamaratlığım tuttu.yarım işlerimi birer birer toparlıyorum.
Bebek battaniyelerimin ikiside bitti.Heycanla beklediğimiz Ayberk bebeğimiz 'de geldi.Yarın görmeye gidicem inşallah.
bu arada bir kız çocuğu bolerası ve şapkası ördüm.Bolero benimkinin küçüğü,şapkada derya gibide yanlarını süslü göstermişti ya ondan yaptım.
Son ördüğüm örümcek şalada saçak kestim bu akşam.
Hepsini çekip en yakın zamanda paylaşıcam sizlerle..

Bu arada size bir SİTE ÖNERİSİ:http://www.ramona.com.tr/katalog.php?id=6 adresinde fikir alabileceğiniz örgü aksesuarlar var.Ne zamandır size yazayım diyordum bu gün aklıma geldi.Posted by Picasa

11 yorum:

Başak dedi ki...

Nagihancim selam;Ne guzel olmus beren.Ben bir turlu beceremiyorum bere ormeyi.Cok guzel mavi icinden simli bir ip aldim.Duz atki ordum.Ama bere olmuyor bir turlu.Ya boru gibi oluyor.ya da marul gibi.Kac kez ordum soktum :(Sana simdiden iyi bayramlar.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nagihan, ellerine sağlık. Güzel bir değerlendirme olmuş. Şapşa nın rengide güzelmiş. Çocuklar kelimeleri tam söyleyemedikleri zaman ilginç şeyler çıkıyor ortaya. Oytun un şapkaya şapşa demesi, benim kızımın bir dönem yumurtaya mımırta demesi.. güzel şeyler bunlar. Allah hepsine sağlık versin.
Sevgiler,

Unknown dedi ki...

NaGİHAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ. rengide çok tatlı ben çok severim bu rengi...

Adsız dedi ki...

eline saglik sevgili Nagehan sapsa cok güzel olmus.sevgiler.

pınar dedi ki...

nagihan şapşa:) çok güzel olmuş. eline sağlık.
bayramınızı da şimdiden kutluyorum.

Serra dedi ki...

Ben buraya dun, masalah hamaratsin Nahigan, eline saglik. Ozellikle battaniyeleri, anneme gondermek icin bekliyorum diye yazmamismiydim? Gene mi gondermeden kapatmisim yorum sayfasini. Cok guzel olmus, anladigim kadariyla sen bu sapsa isini iyi cozmussun Nagihan.

Tuhfe dedi ki...

Bravo Nagihan. Bir sürü şey bitirmişsin bu arada. Ayberk bebğimiz analı babalı sağlıklı büyür inşaallah. Senin etrafındaki bebeklerin anneleri yaşadı bu arada. Ellerine sağlık artam yönleri değerlendirmen çok güzel. Keşke herkes senin gibi olsa.
Bayramını şimdiden kutlarım, hayırlı bayramlar.

one ben bir sey dedi ki...

Sapsa çok güzel olmuş nagihan eline sağlık

manolya dedi ki...

Çok güzel olmus Nagihan, ellerine saglik. Masallah, hizlanmisken olabildigince tamamla yarim islerini. Darisi basima. Sevgiler, iyi bayramlar.

Adsız dedi ki...

Şapşa şooooooook şeker olmuş.Sen bu arada habire siteye yeni modeler koy, bizim yarım işler artsın.Bayramda yardıma gelirsin artık.
Ellerine sağlık sen şapşalara devam et...
Nilgün

nagice dedi ki...

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
sadece yarım işlerin bende olmaması güzel valla.tek ben böyle yarımlarla dolu olduğumu sanıyordum.Tabi Nilgüncüğüm hariç-
canım nilgüncüğüm ne zaman olsa yardıma gelirim sana...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails