31 Ocak, 2008

LCW ATKI VE DİDEM'İN BLOĞU...

LCW gördüğüme bu daga çok benzedi.Ben aynısını yapma taraftarı değilim.Kendimce değiştirip uydururum elimdeki malzemeye göre.Yanındaki yumak gibi ipten ördüm.100 gr. dan az bi şey kalıyor.
YAPILIŞI:
400 zincir çektim.zincirin üzerine trabzan yaptım 2 kere döndüm zincirin etrafını.yani bakınca 4 sıra trabzan gibi olacak.
sonra etrafını altta anlattığım gibi önce 1 sıra v şeklinde yaptım.sonra 2. sıradada 8 tane doldurdum vlerin içini..



LCW'de gördüm modelini.20 ytl idi.Ama şimdi 15 e düşmüş.Eve gelince depoyu bir kurcaladım böyle atkılar ortaya çıktı işte.Bunun ortasını şişle yaptım.İp azdı.Tığla trabzan yapsam çok ip giderdi.Bukletli değişik bir ip.

YAPILIŞI:

8 ilmek başlayıp elimdeki ip kadar ördüm.!(1,5 -2 metre oluyo genelde gençler öyle seviyor.)
sonra diğer iple kenarlarına 3 zincir çekerek küçük yuvalar yaptım.

2.sırada 3 zincirle hazırladığım yuvalara 3 trabzan doldurdum.3 zincir çektim yine aynı yuvaya 3 trabzan doldurdum.çatal oldu yani.V şeklinde.

3.sırada da bu V şeklindeki 2. sıranın içine 8 trabzan doldurdum.arada 9 trabzan doldurdum.hafif volon oldu.
Bu arada uzun zamnadır DİDEMS olarak tanıdığımız canımız arkadaşımız Didem blogcu sorunları yüzünden yeni bir sayfaya aktarım yaptı.Ama İki sayfasıda faaliyette.İkisinide dolaşın derim..
Yeni sayfası http://www.hobbyknitting.blogspot.com

Önceki sayfası http://didems.blogcu.com


ÇİÇEK ÇİÇEK

Alt kısmı benim bilindik rengaren katkılarımın modelinden.önce çiçekleri yaptım.6 sıra.sonra çiçek yapraklarının arasından birbirlerine zincirle bağladım ve zincirden şişime ilmek çıkardım.2 ilmek al-1 ilmwk at örneği ni yani diğer isimleriyle sarhoş bacağı-sıkı yönetim örneğimi yaptım.daha sonra diğer kısmınada aynı çiçeği uyguladım.
Angora bi ip ve 6 nolu şiş ile 1 no lu tığ kullandım.
annemin gün arkadaşı müzeyyen abla oytun hasta iken annem günden dönerken bize uğrayacak diye oytuna tabak hazırlamış yollamış sağolsun.bende tabak boş dönsün istemedim.Kızı için bu atkıyı ördüm.Ve gönderdim.



Benim takıldığım örneklerden bu da.Örüp duruyorum işte.Yaza bohçamı toplayıp nerde bi köşe bulsam satışa çıkıcam bu gidişle:)
Yapılışı için:http://nagice.blogspot.com/2007/11/sicak-sacak-iilti.html adresini tıklıyabilirsiniz.


29 Ocak, 2008

YOĞURT ÇORBASI

Funda forumda diş sorunundan bahsetmiş ve yoğurt çorbası yerim falan demiş.rastlantıya biz de de bu akşam yoğurt çorbası vardı .Benim usulümce.Bende sizlerle paylaşmak istedim.Deneyin derim çok leziz oluyor..
1 bardak yoğurt,1 kaşık un,1 yumurta,tuz ve yeteri kadar su tencereye konur ve blendırla çırpılır.ardından ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynayınca kısık ateşe alınır ve bir başka tavada 1 kaşık biber saşçası ve 1 kaşık margarin yakılır.ineceğine yakın nane eklenir.Sonra bu karışımımız çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
Afiyet olsun..

27 Ocak, 2008

ÖRGÜ ETKİNLİĞİ # 3


Sevgili Yuxelce'nin ev sahibi olduğu çanta etkinliği için yaptığım tam bir atık değerlendirme çantam.Tüm detaylarını ENDETAY (http://endetay.blogspot.com )sayfamda bulabilirsiniz.

25 Ocak, 2008

İKİ TATLI HEYECAN...

Arkadaşlar tüm okuyan çocuğu olup onlarla öğrencilik yıllarına dönüş yapan arkadaşlara iyi tatiller diliyorum.Tabi miniklerimize de..
Bu gün güzel ve tatlı bi heycanla karnemizi almaya gitmeden önce kardeşimin süpriz haberiyle başka bir heycana büründük.Arkadaşlar ben HALA oluyorum..Allah herkese öyle bir heycan yaşatsın..
Oytunun karnesi.Candan Ablasına söz vermiştim ekliyim dedim.Gerçekten gurur duydum oğlumla.Çok güzel bir karne.Öğretmeninin yazdığı güzel sözler.Allah daim etsin.
Hepimizin çocuklarına başarılar versin..

21 Ocak, 2008

ressam şapka ve boyunluk

Bu gün arkadaşım Ferda'nın 3 güzel kızından en küçüğü TUĞBA'nın doğum günüydü.Geçen sene Oytun'a yaptığımız pastadan yaptık akşam onada.El birliği ile akşam bayağı bir uğraştık.Sağolsun Aysel abla'da beni yanlız bırakmadı.Nede olsa ustam o.
İYİKİ doğdun tuğba..
Aysel Ablanın mankenliğinde anneme ördüğüm ressam şapka ve kalan ipten ördüğüm boyunluk.

Ayserl ablanın kurdale nakışlarınında yakında sizlere göstereceğim arkadaşlar.Hepsi inanılmaz güzel..

18 Ocak, 2008

GÜNNURCUĞUMUN ŞAPKASI

Şapkanın üstten görünüşü
Yatık şekilde görünüşü
Günnur'a Çiçekli atkıyı yaptıktan sonra kalan iplerle bide şapka yapayım dedim canım arkadaşıma.İnşallah beğenir.Yine sizler için takıp poz verir sanırım.Haftaya götürdüğümde..

13 Ocak, 2008

DOĞUMGÜNÜ TRAFİĞİ

Dün BORA'nın bu gün ORKUN'un doğumgünüydü.İki gün yoğun bir trafik yaşadık.Ama güzel bir haftasonuydu bizler içinde.NİCE NİCE YILLARA... ORKUN'UN doğumgününden görüntüler.Herşey çok güzeldi.Dilerim tüm yaşambayu her yönden başarılı ve mutlu olur.Nice yıllara güzel oğlum..
BORA'nın doğum günü görüntülerinden.Dünde herşey çok güzeldi.Güzel vakit geçirdik hep birlikte.Allah yollarını açık etsin Nice uzun seneler yaşasınlar sağlıkla ,mutlulukla...

12 Ocak, 2008

ÖRGÜ GÜNLERİ # 9



Sevgili Nurcan ( http://nurkaya.blogcu.com/ ) 'ın ev sahipliği yaptığı örgü etkinliği 9'a
takmışken bu örneğe yine bunu yapayım dedim.Çok teferruatlı bi şey le uğraşamıyacam.Çanta etkinliğinide hazırlanıyorum ya..
Çok basit bir model..
Bunu arka 70 başladım.Önler de 35-35 olacak.git gel bi kırmızı bi beyaz koltuk altına gelince 2 ilmwk kesip gerisi lastik.İşte bu kadar basit..

MAVİ YELEK


Uzun zaman oldu bunu başlayalı.hatta hırka olarak başlamıştım.ama araya giren bir sürü iş,ipin yetmemesi falan bayağı bir sıkıntı verdi ve bende yelek plarak tamamladım.lk günlerini ve orjinal halişni görmek istiyen varsa http://nagice.blogspot.com/2007/11/mavi-hirkam.html adresini tıklasın arkadaşlar.

11 Ocak, 2008

GÜNNURDANSAYFALAR

Dün canım arkadaşım Günnur'a gittim.( http://gunnurdansayfalar.blogcu.com ) Kahve içtik.Muhabbet ettik.Zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor beraberken.Onun için ördüğüm bu rengarenk atkıyı sahibinde çekmeden olmaz değil mi?Çokta yakıştı benim canım arkadaşıma.Daha şapkasınıda öreceğimde şimdi etkinlik işlerimi bi tamamlayayım..



Arda'nın o bal yanaklarına kocaman bir öpücük

10 Ocak, 2008


Bu gün benim doğumgünüm.Dilerim gelecek senelerim benim için güSELDA'nın hazırladığı bu güzel pastadan bir dilim ikram etmek istedim sizlere..
Şekerdendüşler'den aldım bu pastayı.Umarım selda'cığım kızmazsın.Özellikle İzmir'deki arkadaşlar bu güzel tadlarla buluşsun derim..

08 Ocak, 2008

HİCRAN'A HIRKA


Komşum Nilgün'ün görümcesi Hicran için ördüğüm hırka.daha doğrusu kollar hariç ördüğüm demem lazımdı.Çünkü kollarını nilgün ördü.Yoksa asla yetiştiremezdim.ama kurdale almaya vaktimiz olmadığı için iple belirttik.Oralar kurdale...
Şimdi hırkamız çok uzaklarda..Taaa Kıbrıs'a gitti..Dilerim beğenir ve iyi günlerde giyer..

07 Ocak, 2008

İSİM VEYA LAKABINIZ:Nagihan,Nagice
DOĞUM YERİNİZ:Gümüşhane
HOBİLERİNİZ:örgü
EN DEĞERLİ 3 ŞEYİNİZ:Sağlığım,ailem ve vatanım
OMAZSA OLMAZ DEDİĞİNİZ ŞEY:Oğlum
İDEALİNİZ:Oğlumu haayırlı bir evlat olarak yetiştirebilmek.
ETKİLENDİĞİNİZ BİR KİTAP:Üstün dökmen-küçük şeyler
EN YAKIN 3 BLOGCU ARKADAŞINIZ:aslında hepsini çok yakın hissediyorum.şimdi isim vermek olmaz.hepsi iyiki var iyiki tanıştım.ama gönlümün önceliklileri tabi var.onlarda kendilerini biliyorlar zaten..
UNUTAMADIĞINIZ BİR ANI:Üniversite yıllarım
BURCUNUZ:Oğlak
İLGİLENDİĞİNİZ BİR SPOR DALI VEYA TUTTUĞUNUZ TAKIM:Eski den basketçiydim ama çok eskiden...:) şimdi XL olunca olmuyor tabi.FENERBAHÇE
İDEAL BİR KADIN NASIL OLMALI:Aydın ,kendine güvenen
İDEAL BİR ERKEK NASIL OLMALI:saygılı,kendine güvene ,aydın
TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ OLUMLU MU,OLUMSUZ MU?tabiki olumlu
.İCAT EDİLMESEYDİ BİLMİYORUM DEDİĞİNİZ ŞEY:Çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,ütü
İNSANLARIN GÖZLERİNE Mİ SÖZLERİNE Mİ İNANMALI?Her ikisinede
.HAYATTAKİ SEVİNÇ KAYNAĞINIZ:Oğlum
.HAYATTAKİ EN BÜYÜK KORKUNUZ:Valla hiç bi şey aklıma gelmiyor ama ben köpekten çok korkarım
.MANTIK MI YOKSA AŞK EVLİLİĞİ Mİ?aşk evliliği.
EN SEVDİĞİNİZ YEMEK:Bütün sebze yemekleri
BLOG SAHİBİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ:Bu soruyu anlıyamadım valla..
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI:daha iyi bir okulda okuyup eğitimimi daha iyi yrlere götürmek..

Beni sevgili http://elifhobi.blogspot.com/ sobelemişti.Bende elimden geldiğince cevavaplamaya çalıştım.Eğer cevaplamak isterse ben DİDEMS'i sobeliyorum..

04 Ocak, 2008

ÖRGÜ ETKİNLİĞİ

İlköğretim çağındaki kimsesiz çocuklara yelek ve süveter yapıyoruz. Katılmak isteyenler için ayrıntılar
http://altinorgu.forumup.it/viewtopic.php?t=533&mforum=altinorgu burada.
Örgü örmekten zevk alan hanımlar hepinizi Zonguldak çocuk yuvasındaki 55 çocuğumuz için yelek ve süveterler örmeye davet ediyoruz.

03 Ocak, 2008

HEDİYELER..

Eşimin sınıfında düzenlenen yılbaşı çekilişinde bir kız öğrencisi çıkınca ben böyle bir şey yapmak istedim.Atkı-eldiven ve saç bantı.
Eldiven için ip biraz yumuşak gelince krem renk eldiven örüp atkı ve saç bantının ipiyle minik süslemeler yaptım.Bu gün götürdü.Dilerim kızımızda beğenir.İyi günlerle kullanır.

02 Ocak, 2008

NALANHOBİ...

Free Image Hosting at allyoucanupload.com Free Image Hosting at allyoucanupload.com Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Nergis'in günlüğü Programın'nın Free Image Hosting at allyoucanupload.com Free Image Hosting at allyoucanupload.com konuğu arkadaşımız Nalan'ın çekebildiğim kadarıyla ki program görüntüleri..
Çok şık çok şeker bir arkadaşımız.ama biraz az süre verildiğini düşünüyorum.Her zaman mı böyle bilmiyorum ama..

01 Ocak, 2008

VOLONLU ŞAL

Anneme yeni yıl hediyesi ördüğüm şal.Akıllı şple yaptım.Biraz değişik oldu.

VALONLU ŞAL.(nako export-6 no şiş)
18 ilmek le başlanır.2 sıra haroş git gel yapılır. 5 ilmek örülür başa geri dönülür. 10 ilmek örülür başa geri dönülür. 15 ilmek örülür.16.ilmekte içten ilmek çıkarılarak arttırılır. böyle istenilen boya göre örülür.Ortaya kadar istenilen boy elde edilince 5-10-15 kısmı aynen yapılır fakat arttırmalar yapılmaz.10 sıra böyle örülüp eksiltmye geçilir. 5 ör dön-10 ör dön yapılır.15 ör 16 ve 17. ilmeği beraber al.böylelikle eksilme başlar.18 ilmek kalana kadar böyle devam edilir.şalımız hazır.
Kalandan da firkete atkı yaptım.
nURAY'IN ÖRGÜ ETKİNLİĞİ -2 İÇİN YAPTIĞIM DİĞER ŞALI http://nagice.blogspot.com/2007/12/ben-tutturdum-ya-bu-rnee-bir-sr-rerim.html ADRESİNDE BULABİLİRSİNİZ..
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails