31 Ocak, 2006

EYLÜL'ÜN ŞAPKA SININ DETAYı

ve bu işlemi 3 kez yapıyoruz.yani aynı battığımız yere 3 kez batıp ipimizi çekiyoruz.ve fıstığımız oluşuyor.Artık inşallah anlatabilmişimdir..
battığımız yerden sıkmadan alttan ipi yukarı doğru çekiyoruz.
Yaptığımız 3'lü trabzanın ilk yptığımız trabzanına geri dönüyoruz.ve batıyoruz.
3 trane trabzan yapıyoruz.

BOMBARDIMAN

Buda komşum birsen'in vitrin takımının yüne uyarlanmış hali.Valla isterseniz şal bile yapabilirsiniz.Belkide Birsen şala başlamıştır bile.
Alttaki şaldan sonra siyah şala devam ediyordum.Ama kıramıyacağım bir arkadaşım acilen istedi kızı için arada ördüm .daha bitmemiş hali.bitince yeniden koyarım sizlere.Şapkasınıda yapıcaz baakalım nasıl olacak.
Bu bitirdiğim son çiçekli şal.daha sırada örülmeyi bekliyenler var.hatta siyaha başladım.çiçekleri ve yapraklarını yaptım kenarları bekliyor.
Nasıl bombardımana tutuldunuzz dimi?
ama daha bitmedi...

29 Ocak, 2006

BİR SORU

Dün Aysel Hnm. bir mail göndermiş ve bu bistüerin yapılışı hakkında bilgi istiyor.fikiri olan arkadaşlar yazarsanız sevinirim.bende kitapları araştıracağım bu gün..

NOSTALJİ




İkiside babaannemin el emeği.özenle saklıyorum.bir şeyler yapıpı değerlendireyim diye çok düşündüm amakıyamadım.Nur içinde yatsın canım benim.o bana öğretmeseydi meraklandırmasaydı elişine bu kadar belkide hiç bir iş yapmaz biri olabilirdim..

22 Ocak, 2006

EYLÜL ŞAPKASI

Bu şapkayı öylesine başlamıştım ama komşum Nilgün'ün yeğeni EYLÜL'e gitti.Örneğini sorarsanız HÜNERLİELLER'e uğrayın derim... Posted by Picasa

19 Ocak, 2006

SON İŞLERDEN...

Bitirdiğim çiçekli şalım.Komşum Nilgün'e indirdim ve onun mankenliğinde resimledim.



Yapım aşamasında dayanamayıp sizlerle paylaşmıştım.buda bitmiş hali. Bunlar siparişti ve yerlerine iletildi.İyi günlerle güle güle kullanırlar inşallah.
Kullandığım ip Kartopu-gonca/sena 100gr. çok güzel bir ip.tülenmede yapmıyor.ama siz istediğiniz ipten yapabilirsiniz.
ÇİÇEK YAPIMI'NIilk site denemem Hobi Deryası'nda bir yabancı siteden resimlerini alarak açıkladığım çiçek gibi yapabilirsiniz.zincir sayıları sizin ipinizin kalınlığına görede ayarlanır.Bununu için TIKLAYIN
hünerlieller
'e uğradınız mı? Komşum birsen'in şalları size alternatif olabilir.Posted by Picasa

17 Ocak, 2006

HAYAT

Bu gün takvimin arkasında şöyle yazıyordu.Gerçek hayat ölümden sonra başlayacak.Ölüm zindandan tahliye,askerlikten terhiz gibidir.Dünyanın çeşit çeşit bitmez tükenmez minnet ve meşakkatleri ibtila ve çileleri vardır......diye devam ediyordu.
Niye yazdım size bilmiyorum.Belkide anneannem şuan hastanede ve her dakika daha kötüye gidiyor.damar tıkanıyor haberini aldım diyedir.
dün gittiğimde bilinç yoktu ama gözler açıktı.ama akşamdan beri gözlerde kapanmış makinalara bağlı savaş veriyor.
Bu ara üst üste gelen bu durumlar çok sarstı bizi.Her ne kadar hazırlasakta kendimizi özellikle annemin ne kadar üzgün olduğunu görmek,yanında olupta bi ey yapamamak dahada üzüyor beni.
ilk geçen sene kayınvalimde bekleme süresinde böylesine ho oturup hop kalkmıştım.hiç bir yerlere sığamıyordum.şindi yine aynıyım.Dedemde ağlıyor adamcağız.ne yapsın die kolay 60 yıllık hayat arkadaşı...
allah hayırlısını versin.Ne diyeyim çok ama çok üzgünüm...çok...........

ŞAPKA




öncelikle7 zincir çekip halkamızı oluşturuyoruz.sonra1.sıra içine 21 tane trabzan yapıyoruz.2.sıra da 1 trabzan.yapıyoruz.ama 1.sıradaki trabzandan arkadan alarak yapıyoruz.sonra bir tane trabzan atlayıp boşluğa 2 tane fıstık yapıyoruz.aralarına 1 zincir çekiyruz.tüm sıraya bu şekilde 1 trabzan 1 fıstık yapıyoruz.
böylelikle sıra tamamlanınca diğer sıraya geçiyoruz.artarak gitmemiz için bu sırada trabzana 2 kez batıyoruz.arkadan alıyoruz sürekli ki çizgiler oluşsun.şimdi bunu nasıl yapıyorsun derseniz işte nasıl anlatacağımı bilemiyorum.burasının.trabzanı 2 ye çıkarttık mı.fıstıkların yanlarına batarak aynen devam.tüm sıradaki tek trabzan ikiye çıkacak.sanra 3'e -4'e derken bu arttırma trabzan sayısı 7'ye çıkana kadar devam edecek.sonra arttırnadan aşağa doğruda 8 sıra öreceğiz.böylelikle baştan itibaren 15 sıra örmüş oluyoruz.sonra her deliğe 2 doldurarak 4 sıra trabzanlar yapıyoruz.deliğe batıyoruz trabzan yapıyoruz 2 zincir yine aynı deliğe.sonra zincir çekmeden diğer deliktede aynı işlemi yapıyoruz.4 sıra boyunca.sonra şapkamız tamamlanıyor.
umarım anlatabilmişimdir.
trabzandan arkadan almayı daha iyi açıklayabilen arkadaş varsa anlatsın lütfen.kusura bakmayın anca bu kadar anlattım.resimlerden de bir fikriniz olur umarım.
Benim FISTIK dediğim bölümün yapımı için TIKLAYIN LÜTFEN.Buradan teknik ^ten üçayak toplamaya bakarsanız sanırım size anlatmış olabileceğim.

14 Ocak, 2006

TEŞEKKÜRLER..

TEV'in 1,5 milyon e-kart kampanyası gördüğüm kadarıyla başarıyla sonuçlandı.Katılan tüm arkadaşlara canı yürekten teşekkürler...

13 Ocak, 2006

BALIKLARIMIZ



komşumuz Hanife teyze Oytun'a bayram hediyesi akvaryum hediye etti.Oytun öyle sevindiki anlatamam.Gidip gidip konuşuyor onlarla.Şimdilik çok hevesli bakalım sonra ne olacak...

12 Ocak, 2006

ŞAPKA

şimdi senin Bu şapkayı Nilgün'ün şapkasının örneğinden yaptım.çok şirin oldu.Şiş tığla yapılıyor.trabzanın arkasından alıp çıkarılıyor.ve böyle yol yol oluyor.Kız çocukları için daha volonlusu süper olur diyorum. Posted by Picasa

10 Ocak, 2006

DOĞUMGÜNÜM

Bu gün benim doğum günüm.... şarkısını söyliyerek yazıyorum size bu mesajı.Bu gün doğum iyi doğmuşum.doğmuşumda bu günlere gelmişim sizleri tanımışım.yolun yarısına 1 yıl kala buluşmuşuz buralarda.hepinizi çok seviyorum sevgili hobi dostlarım.iyiki varsınız.Şimdi dilek tutuyor ve mumumu üflüyorum.Nice Güzel Dostluklara... Posted by Picasa

09 Ocak, 2006

İYİ BAYRAMLAR

Tüm hobi dostlarımın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.Her gününüzün bayram sevinci içinde geçmesini diliyorum....Posted by Picasa

07 Ocak, 2006

RENK RENK


Bu ördüğüm bir atkı.Nilgün'ün bir arkadaşının siparişiydi.şal modelini atkı olarak renk renk istemişti.Henüz bitmeden çekmiştim bu resmini acele ile.Bitirip saçaklarını takıncada çektim ama daha yükleme fırsatımız olmadı.yüklediğimizde onuda sizlere gösteririm.
Değişik bir alternatif .ve gerçekten çok güzel duruyor.Ben bile örerken böyle güzel olacağını düşünememiştim.

05 Ocak, 2006

HAROŞA GÜZELLERİ

Ayşenceyiz'den öğrendiğim gül yapma tekniği ilede süsledim.
Haroşa güzellerini ilk fiyonk'ta görmüştüm.ama kendi yorumumla onları ikiye katlıyarak el girecek şekilde yapıyorrum.Daha öncede sitemde hediye olarak yaptıklarımdan bahsetmiştim.Bunlarıda hediye yapıp yeni yıl için verdim.
42 ilmek başlayıp el büyüklüğünce örüp ikiye katlıyorum.bu kadar basit.. Posted by Picasa

04 Ocak, 2006

İŞ ÇANTASI

Yengemin verdiği ipleri değerlendirmeye devam ediyorum.Bu ipten yeğenimiz vildan'a çok güzel bir blüz örmüştü.kalan iplerle bana gelince geçen yıl babam gözlüklerini alırken verilen reklam çantanın üzerine motifler halinde örerek ekledim.aralıklı olarak evdeki sanırım ki kopan bir tesbihin boncuklarını üzerlerine diktim.Ve bana bir iş çantası oldu... Posted by Picasa

02 Ocak, 2006

ÇİÇEKLİ ŞAL

Yine mi? diyenleriniz olacaktır eminim.Bu son bitirdiğim çiçekli şal.şu an siyahını örüyorum.Daha 1 beyaz-1 siyah daha öreceğim.Herkesin hoşuna giden bir model oldu ve ticari faaliyetlerim arttı doğrusu.Bu yüzden bu ara fazla blogla ilgilenemeye bilirim.Blogları gezip yorum bırakamayabilirim kusura bakmayın.
eklemek istediğim arada yaptığım bir kaç şey daha var aslında.Onlarıda geceleri molada eklerim sizlere...
Değişik bir şal için
HÜNERLİELLERİ tıklayınız lütfen..
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails