30 Eylül, 2005

DANTEL GÜNEŞİ


Eşimin yeğeni Vildan'a örmeye başladığım bir sohbet masası örtüsü.Tam 1 sene oldu.anca bu kadar örebilmişim.Acelesi de yok diye sallıyorum galiba.Yarım işlerimi göstermek istemezdim bitirmeden ama bu örnek değişik.fikir almak istiyen olur diye düşündüm.yoksa beni beklerseniz kim bilir ne zaman biter.
Örneği Emine Abla'dan çıkarmıştım.O da Batman'da bulundukları sırada orada çıkarıp örmüş.Örneğimiz Batman'a ait yani.
Döne döne işlerden sıkılırım.Motifler favorimdir ama çok beğendiğim için başladım viliciğime.
Neyse bu arada HÜNERLİELLER 'de Eylül'ün çeyizlerini mutlaka görün derim. Posted by Picasa

29 Eylül, 2005

BU BİZİM HİKAYEMİZ

Tuhfe'ciğim bu oyuna beni dahil etti.Fakat çabuk yazamadım.Umarım kırılmaz.
Aslında bizim hikayemiz çok uzun yazsam kitap olur denir ya öyle ama ben en kısasıyla sizlere anlatayım.
Eşim o zamanlar doğuda bir sınır köyünde görevli.Tabi istanbuldan sonra oranın bunalımı.Derken gençlik dergileri alıp mektuplar yazıp biraz olsun oyalanmaya çalışıyor.Benimde arkadaşımın ptt'de bit posta kutusuna ihtiyacı var.Fakat eşinden boşandığı için kendi adına alamıyor.çünkü ilk sözleşme kağıdı eve geliyor.Neyse benim üzerime kiralamaya karar verdik.ve öyle oldu.O arkadaşıyla o şekilde mektuplaşarak haberleşirken tabi biz bu arada gençlik dergileri filan alıyoruz.
O dönemde benim için zor ve sıkıntılı bir dönemdi ve Pm diye bir müzik dergisi vardı.Evlenme amaçlı değilde mektup arkadaşı köşeleri olurya işte o köşelere biz değişiklik olsun biraz eğleniriz falan diye yazı gönderdik.Yayınlanmış ve bir sürü mektup gelmişti.Tabi biz böyle bir şey beklermiyoruz ya.Neyse biz arkadaşlarla toplanıp okuduk filan tabi sırf eğlence derken eşimin mektubu bize çok dokundu.Dalga değil gerçeklerle yüzleştik.Ve yazık ne kadar çaresiz yazalım dedik ve ilk mektubu yazdık.Tabi bende bunalımlıyın ya 10 sayfa bir mektup.Derken o bana dertleşiyor halini anlatıyor.Hiç tanışmak görüşmek gibi bir niyet yokken izne geldiğinde tanışmak istedi.Neyse tanıştık.Tabi ilerlemeye yön değiştirmeye başladı bundan sonraki mektuplar derken diğer gelişinde iyice açıklamıştı.sonra sözlendik.96'da evlendik.Sonuçta bu günlere kadar geldik.
İşte bizim hikaye en kestirme halile böyle.İnşallah sıkmamışımdır.O zamanın teknolojisi mektuplaydı.Şimdiki gibi ucra köşeye ne telefon,ne sms nede mail.
Şimdi chat'te tanışıp evleniyorlar ya bizde mektupla tanıştık.Bir yönüde şöyle iyi oldu birbirimizi hiç tanımak niyetimiz yok ya bütün doğrlarıyla hert şeyimizi bir birimize paylaştık.Sağlam bir temelle başladık anlıyacağınız.
Neyse şimdilik böyle.Ben aslında kimi sobelerim diye karar veremedim.Hassa bir konu.Çok özel dye düşünülebilir.Ama Münevver Abla'nın anılarını canlandırırsak bize kızarmı acaba?

27 Eylül, 2005

DÖNERÇARK


Posted by Picasa

Oda takımı veya tepi örtüsü olarakyapabileceğiniz br örnek.Karmaşık gibi görünüyor ama oldukça zevkli örülüyor.

HÜNERLİELLER güncellendi. Posted by Picasa

26 Eylül, 2005

KIRMIZI ÇORAP


Bu çorapları ne zaman nasıl ördüm hiç hatırlamıyorum.çok fazlada kullanmamışım zaten.Şimdide ayağıma biraz küçük geliyor.Yapılışını görmeniz için birini söküp öyle resmini çektim.bir hevesle örüp kullanmadıklarım listesinde anlıyacağınız. Posted by Picasa

PIRTI ÇANTA


Bu çantayı hobi derya'sından hatırlıyabilirsiniz.Ama görmeyen arkadaşlar için tekrar arşivden ekliyorum.
Çantanın tamamı eski penyelerden.İp gibi kesip şiş tığla ortadan başlayarak ördüm.Evde biriken penyelerden böylelikle kurtulmuş oldum Posted by Picasa

24 Eylül, 2005

DERYA GİBİ BAŞLIYOR

DERYA GİBİ GELİYOR,
26 Eylül Pazartesi 17:00 'DE TV8'DE HEP BİRLİKTE YENİ YAYIN DÖNEMİ BOYUNCA SİZİNLEYİZ DERYA HANIM..

22 Eylül, 2005

ÖLÜME DAİR
Bir ses eksilir
Bir renk solar
Bir boşluk kalır.
Hangi aynaya baksan
Yoksun artık.
Yoksun,
yattığın yastıkta
Oturduğun sandalyede
Giydiğin elbisede.
Dokunduğun yerde
İzi kalmıyor
ellerininİçinde,
sonsuz bir
özlem olsa bile
Çok uzaklarda
bir hayal gibi
Bütün sevdiklerin.
Şule Türel
Teşekkür ederim .Büyük bir duygu yoğunlu ile okudum.Öyle güzel anlatıyorki hislerimi..

21 Eylül, 2005

TEŞEKKÜR

Sevgili dostlarım,
Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkürler ediyorum.acımı o gece sizlerle paylaşarak biraz olsun hafiflemişken.Bu gün sizden gelen mesajları okurken bir o kadar mutlu oldum.sizden gelen mesajlar,mailler,dün sabah daha telefonumu açarkem fundacığım'dan aldığım mesaj,Canım abimin (Eşimin Abisi) geç haber vermiş olmama rağmen her şeyi bırakıp hız sınırına bile uymadan yetişip gelmesi ,sevenlerimizin ,komşularımızın ,dostlarımızın böyle günümüzde bizleri hiç yanlız bırakmamış olması ne kadar büyük olan üzüntümüze teselli bulutlarını çekmesini sağladı.Beni özellikle sizlerin desteği inanılmaz duygulandırdı.Hepinizden Allah razı olsun.Allah kimsenin başına vermesin demek biraz isyan olur ama allah hepimize sıralı ölümler nasip etsin.Ne derler ^Gelin çıkmadık ev olur da ,ölüm olmadık ev olmaz^
Bu gün artık her şeye rağmen hayat devam ediyor.Bundan sonra onunsevgisi,anıları ve sıcaklığı ile yaşamaya alışacağız.Tek tesellim daha fazla acı çekmeden ve bizleride daha fazla üzüp çektirmeden huzura kavuşması.
hepimiz günümüzün kıymetini bilelim.Şu kısacık ömürde birbirimizi kırmayalım.
Şu an size kendimi anlatmakta yetrsiz kadığımı ama sizlerin beni anladığını biliyorum.
sizleri seviyorum.Saygılar,sevgiler.

20 Eylül, 2005

sevgili dostlarım bu akşam saat 20:15'te canım babannemi kaybettik.
Ölüm hepimiz için .Beklensede beklenmesede çok acı.
4 yıl önce felç geçirdiğinden beri gözümüzün önünde eriyen hele ikinci felç krizinden sonra bilinçde de kayıplar yaşıyan canım babaannem bu gün artık ebediyete intikal etti.gözümüz çöküşünü gördükçe ağlamaktan bitap olurken artık andıkça ağlayıp dua etmek kaldı bizlere.
ne kadar bekliyor olsakta cuma akşamından beri bize sinyaller versede çok acı çok...
Zemzemini vermek kısmet oldu.Acı çekmeden duasıyla,tövbesiyle uğurladık.3 saat sonra haberini aldık.
Canım babaannem mekanın cennet olsun.Hakkını helal et.

18 Eylül, 2005

NİCE GÜZEL SENELERE...

Bu gün site ziyaretçilerimden Eskişehir'den Hatice Salihoğlu(Bayramoğlu )'nun en mutlu günü.Bu gün evleniyor.Geçen hafta içerisinde davetiyesini göndermişti fakat açık adres olduğu için yayınlamak istemedim.Ne olu ne olmaz.Dost var düşman var..
Neyse dilerim gözlerinin ışıltısı hiç solmaz.Birbirinizi nice uzun yıllar mutlu edersiniz.Gönül isterdi yayınızda olayım ama kısmet olmadı.Sadece bir telgrafla olmaz biliyorum.ama geldiğimde söz sizi ziyaret edeceğim.
ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR....
Şu an sizde telaş devam ederken bilki kalbim seninle.sevgilerle...

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


Tüm hobi dostlarım ve site ziyaretçilerimin Kandili Kutluyorum.Hayırlı ve huzurlu nice kandillere inşallah. Posted by Picasa

17 Eylül, 2005

DÜZELTME

Arkadaşlar Derya Gibi'nin yayın tarihini tv8'in sayfasında görür görmez heycanla sizlere aktarmıştım.Fakat sanırım değişiklik olacak ki YAKINDA diyorlar.Sizlerede mahçup oldum.Hatta eşim yanımda olmamış olsa acaba rüya mı gördüm diyeceğim.
NEyse yine heycanla beklemiye devam edelim.
HÜNERLİELLER

16 Eylül, 2005

İLGİLENENLERE.........

22 eylül 02 ekim arasi belsu&sofa tarafından organize edilen ipek kurdele nakışı sergisi varmış. Gönül Topçu craft fuarına gittiğinde davet edilmiş.sizlerlede benim aracılığımla paylaşmak istemiş.Teşekkürler..
İlgilenen arkadaşlar için adresi:bağdat cad. çınarlı sok. no 4/2 suadiyesevgiler

15 Eylül, 2005

ÖRÜMCEK EDASI


Hobi deryasın'dan bir çoğunuz hatırlar belki ama mevsimi diye düşünüp tekrar koymak istedim.Yapılışı aslında zor değil.
Ortadan 8 zincir çekilerek birleştirilir.
1.sıra-2 kere batıp 1 kere toplanır.(fıstıkta deniliyor)aralara 4 zincir çekilir.yine bir fıstık yapılır.takibinde Örümceğin ilk sırası yapılır.Alt bacakları yani.tığımızın üzerine alıp uzatıyoruz.3 adet ip gözüküyor olur.önce 1. ipi çekip çıkarıyoruz sonra 2. ipi böylece örümceğin bir bacağı oluşmuş oluyor.Sıra sonuna kadar devam edilir.böyle fıstık-örümcek-fıstık..8 fıstık 4 örümcek le birinci sıra sonlanır.
Fıstıkların arasına yine 4 zincir çekilerek 1 önceki sıranın oluşan 2'li fıstığının orta kısmına batılır.Aynen devam edilir.Örümcekte devam edilir.Böylece artmış olur ve 1 örümcekle başladığımız şal bir kenarı 31 örümcek olana kadar örülür.Bir kareye tamamlanır.fıstıkların yapılmasındaki amaç kareye dönüştürülebilmesidir.Tamamlanınca ikiye katlanır ve çift kat olarak üçgenimiz oluşmuş olur.
Uzatmaların eşit olması için bir kartonu olçü kabul edip her örümcek aralığına püskül geçirir gibi çift kat olarak 7 adet(yani 14 tane) ip çeçirile geçirile kesmeden sıra sonuna kadar gelinir.
Tamamlandıktan sonra 3 sıra örümcek örülür.
Tekrar aralara aynı şekilde uzatmalar yapılır.
Tekrar 3 sıra örümcek örülür.
Son sıramız araları 5 zincir çekerek aralara yelpaze oya yapılır.
Alternatif-Bu şal uçtan başlanıp üçgen şeklinde yapılabir.Bitirdikten sonra alt kısmı aynen uzatmalar ve örümceklerle çevrilip kenar oyası yapılır
Posted by Picasa

13 Eylül, 2005

YORUMSUZ

ÇARE SİZSİNİZ
Gidene kal demeyeceksin...
Gidene kal demek zavallılara,
Kalana git demek terbiyesizlere,
Dönmeyene dön demek acizlere,
Hak edene git demek asillere yakışır.
Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme.
Yoksa değersiz olan hep sen olursun...
Düşün... Kim üzebilir seni senden başka?
Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemesezsen?
Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?
Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?
Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Herşey sende başlar, sende biter...
Yeter ki yürekli ol,
Tükenme, tüketme,
tükettirme içindeki yaşama sevgisini...
Hep hatırla:
" Çaresizseniz, Çare SİZSİNİZ..."

12 Eylül, 2005

FISTIKİ


Buda yıllar önce yaptığım bir lif.Değişik bir model.annemde duran bir takım eşyalarımın içinden çektim sizin için.
HÜNERLİELLER 'de oklavalar için elbise
DİJİTALETAKILANLAR'da Oytun'un bayram resimleri Posted by Picasa

10 Eylül, 2005

GÜLLER AÇTI


Annem'e 2 yıl önce Anneler Günü hediyesi ördüğüm münevver Abla'nın tabiri ile bir sohbet masası örtüsü.Zor gibi görünüyor ama çok zor değil.Biraz dikkatle halledilebilir bir örnek.Büyük bir zevkle örmüştüm.Orta mendillerini annem Gönen'den getirmişti.Çok ta beğenerek almış.Bende güzel bir örnek arıyordum.Komşumuzdaki bu örneği hemen beğendim ve başladım.Ama ben bitirene kadar Anneler Günü geçmişti ama zaten her gün anneler günü değilmidir?
Bu güne kadar herkes örneği çok beğendi ama nedense yapma cesaretini gösteremedi.
Yapmak istiyen arkadaşlar için biraz daha yakından...
HÜNERLİELLER'de Elif'in Pembe Şeker 'i
DİJİTALE TAKILANLAR'da Patlıcan Paça'sı
Bu arada az önce Tv8'in sayfasını dolaşırken Derya Gibi çok yakında diyordu.umarım çok çok yakındır.. Posted by Picasa

08 Eylül, 2005

TEŞEKKÜRLER İYİYİMM.......



Sevgili hobi dostlarım.Yorumlarda ve mailler de beni merak ettiğinizi yazmanız moral olarak beni çok sevindirdi.Pazartesi günü annemin ani rahatsızlığı yüzünden onlardayım.Tabi babaannemizin durumuda malum.Artık evde kalıyorum ama gün boyu orada olduğumdan gece pc'ye bile dokunamıyorum.Gönül hnm.'ın gönderdiği güzel örneklerini geciktireceğim için acele ile bir mail yazmıştım.Sağolsun sizlere bildirmiş.
Neyse Herkese teşekkürler.Sevgiyle kalın..
HÜNERLİELLER'de Gönül Topçu'nun çalışmalarını görebilirsiniz.

03 Eylül, 2005

ÇİÇEK ŞAL


Aslında kendi şalımı bitirene kadar yayınlamıyacaktım ama baktımki örmek isteyen arkadaşlar var dayanamadım.Aslında zor gibi görünüyorsada zor değil.Biraz oyalayıcı olabilir bun kabul ediyorum.Şimdilik ben çiçekleri lila yapmaya başladım ama her an rengarenk olabilir.
Şalın yapılışı ilk önce 3 katlı gülümüzü yapıyoruz.Katmer gül yapmayı hobideryasında görmüştük.3kat oluyor bizim gülümüz sadece.ve 4 yaprakla başlıyoruz.diğer tarafta sayılar biraz farklı.fakat yapılış itibariyle aynı.Yeşil yaprakları için 13 zincir çekip biritlerle geri dönerek birer yaprak arayla 3 tane yapıyoruz.Sonrada etrafını yapmaya geliyor sıra.Aşağıdaki motifte yeşil yaprakları yaptıktan sonra ki sıra belirgin.^sıra dönüyoruz.3.sırada ekliyoruz.Etrafı saçak.10 tane bu şekilde motif-5 tane de yarım motif yapıyoruz.yarım motifi yengemden çekmiştim onuda eklerim.
Şimdilik bu kadar anlatabiliyorum arkadaşlar.Detay istiyenler mail atsınlar yeniden mail atabilirim.
Bu arada bu örnek için nilgün'cüğüme teşekkür ediyorum.
HÜNERLİELLER
DİJİTALETAKILANLARPosted by Picasa

ÇİÇEK ŞAL


Yeni başladığım şal'ın bir motifi.sizlerle paylaşmadan duramadım.ne zaman biter diye sormayın sakın.bi zaman bitecek elbet.Yengem aynısını başladı.Eminim onun ki bitmiştir.Bittiğinde gerçekten çok hoş oluyor.
Hünerlieller
Posted by Picasa

02 Eylül, 2005

KÖPRÜ ŞAL


Kışa hazırlıkta birde atkı örneği veriyim istedim.Bloğum yokken ilk saadet'e bunu ve bir çantamın resmini yollamıştım.Saadetle bir köprü olmuşlardı bu yüzden köprü şal dedim..Şimdi açıklamasının Fiyonk'ta elinizdengelenler kısmında bulabilirsiniz.kolay ve güzel bir şal oluyor.tavsiye ederim.
HÜNERLİELLER güncellendi. Posted by Picasa

01 Eylül, 2005

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

Dünya barış Günü'müz kutlu olsun.Şu kısacxık yaşamda nedeni küçücük sonucu büsbüyük kavgalar savaşlar...biter herkes barışla yaşar inşallah..
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails