07 Ağustos, 2005

YALANCI İĞNE OYASI



Uzun zamandır eklemeyi düşünüyordum.Aslında web'i yenileyip orayamı koysam buradamı paylaşsam karar veremiyordum.ama baktım ki web'i askıdan indiremiyorum bir türlü bir an önce yayınlıyım istedim.Zaten arşivi de tamamen boşaltıp yenileri öyle ekliyim istiyorum.Neyse,
İsmi uydumu bilmiyorum ama ilk bakışta iğne oyasını andırdığını düşündüğüm için böyle dedim.
Bu benim çok severek ördüğüm bir örnek.Ama geçen seneden beri öyle çok ördüm ki elimdeki son işi bitirebilmek için kendimi adeta zorluyorum.Zaten sipariş yapmak oldukça zor.Canınız istemiyor ama bitirip vermek zorunda hissediyorsunuz kendinizi.Ama son parça 7 motif sonra bitiyor.
Bu örneği floş ipten yaptım genelde.Bir kez ütülenip bir daha ütü istemiyecek olması çok cazipBirde dondurma çubuğu gerekli.
Plastik halkaya 48 birit dolduruyoruz.6 birit ara ile 12 zincir çekerek üzerine almadan çıkarıyor 2.sırayı tamamlıyoruz.2.sırada 8 adet yarım halkayı andıran şeklimiz oluşuyor.4 sıkiğne doldurup ipmizi elimizdeki dondurma çubuğuna geçirip sıkiğne ile 6 tane ilmek uzatıyoruz.aynen sıra sonuna kadar devam edilir.diğer sıraya geçildiğinde uzattığımız ilmek araları 3 zincir ile tüm sıra bağlanarak tamamlanır.üzerine yine 2 sıra geçilir.ve son sırada küçük pipiriklerde yapılarak tamamlanır.Özellikle orta sehpamız için harika bir örnek.Motif sayısı ayarlanarak zigonlara yada diğer sehpalarımıza uygulanabilir.tepsi örtüsü olarakta 4-3-2-1- olarak örebilirsiniz.
Bu arada unutmayın ki floş iple ne örerseniz örün önce ütübezi koyarak ütüleyip sonra yıkıyorsunuz.

5 yorum:

Serra dedi ki...

Bence cok guzel bir isim bulmussun Nagihan. Hakikaten igne oyasini andiriyor. Allah kolaylik versin, tahmin ediyorum bitirmek icin zaman zaman kedini zorladigini. Cok kalmamis, disini birazcik daha SIKarsan biticek. Eline saglik.

Tuhfe dedi ki...

Çok güzel bir örnek Nagihan, paylaştığın için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık Nagihan çok güzel bir örnek.Adınıda iyi yakıştırmışsın sevgiler..

manolya dedi ki...

Harika bir örnek, ellerine saglik. Flos iple örmeyi hiç denemedim, naylon ipten farkli oluyor degil mi? Ne zaman almaya kalksam bana hep naylon ip gösterdiler de...
Sevgiler

nagice dedi ki...

sizde sağolun arkadaşlar.yorumlarınızla beni sevindiriyorsunuz.
yabalı yada altın başak marka kullanıyorum.burada floş ip diyorlar ama naylon ipte denir belki.renklileride ,beyazıda mevcut.benim ördüğüm 3 numara.
hatta bunun 8 numarasından şal yapıyorlar.arkadaşımınkini çekmiştim ekliyim birazdan..

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails