28 Haziran, 2007

ÖRGÜ ETKİNLİĞ BİTTİ AMA...

Etkinlik bittide ne bu çantalar diyorsunuz değilmi.eeee bir sürü yarım işi olan biri olarak böyle sonradanda tamamlayıp sizlere sunabiliyorum.
Bu çantayı pamuklu merserize ipten ördüm.
YAPILIŞI
45 trabzan başlayıp her sırada 2 trabzan arttırarak 15 sıra ördüm.sonra arttırmadan 11 sıra ördüm.sonrada her sırada 2 eksilterek 45 ilmeğe kadar geldim ve yanlarını dikip saplarını geçirdim.
çiçeğini ördüm ve ilk defa yıllardır dolapta duran ve nedendir bilmem kullanmay korktuğum silikon tabanca çiçeğini ve boncuklarını yapıştırdım.


Cd çantam buda.örüp üzerini süslemediğim.eee kullandıkya silikon tabancasını ne varsa yapıştırırım artık.bunun da süslemelerini silkonla yapıştırdım.
Çantayı örüp üzerine pullar yapıştırdım.Çok net değil ama kusura bakmayın.

Edirne Tarihi Kırkpınar Şenlikleri kapsamında belediye'nin kültür etkinliklerinde buyıl hacivat ve Karagözde yerini almıştı.Tabi biz Dar bir mekan olan Edirne içersinde çocuğumuz için hangi sanat etkinbliği olsa hangi çocuk şenliği olsa...katılmaya çalışan bir aile olarak burada yerimizi almalıydık.saat 9 da başlıyacaktı.Kalabalık olur dedik (ki yanılmışız)20:30 biz mekandayız.ama kimseler yok.toplasan 30 kişi.tabi bekle bekle saat 10 havanın kararmasını bekledik mazeretiyle başladı bizim karagöz-Hacivat .Neyseki biraz sırf meraktan bakanlar,çocuklar derken biraz toparlandı seğirci.ama oda yine 100 kişi bile değil...
Neden mi???bilinmiyorki bu kültür.Çok üzgünüm ismini unuttum ustamızın o da öyle diyor ya..
eeesarayiçinde Cengiz Kurtoğlu konseri varken kimin umrunda karagöz....


Merak ve sevinçle beklendi vee işte

Kukla gösterimizde bir harikaydı.Çocuklara öğütler eğlence ile gelince çok akılda kalıyor çok...
Ustamıza çok ama çok teşekkür ediyorum böyle yitirilen bir kültürümüzü çocuklarıma ve bizlere yaşattığı için.

2 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Çanta ve özelliklede cd çantası çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Çantalar yine çok güzel. Ellerine sağlık. Ben de bir çanta ördüm ama etkinliğe yetişmedi. Malum tatilde biraz zor oluyor.
Kucak dolusu sevgiler,

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails